6,5 hónapos a babám és nagyon elfeküdte a fejét hátul a jobb oldalon. A gyerekorvos erre mindig azt mondja, hogy ha már ülni, mászni fog, akkor kikerekedik majd. De én aggódom, hogy tényleg így lesz-e. Ezért olyan babák anyukáinak a válaszát várom, akik ugyanígy voltak. Szeretném tudni, hogy alakult-e a baba feje vagy úgy maradt.
2010. aug. 27. 15:57
1/8 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy sajnos a jobb oldalt az ellaposodás miatt a füle is előrébb került.
2010. aug. 27. 16:01
2/8 anonim válasza:
Elvileg 1 éves koráig alakulhat.Nekünk sajnos nem alault és hátul a bal oldalon kissé lapos,de az apukájának úgyszintén,szinte csak fölölről látszik.Én már megszoktam.
Nálatok azért lehet másképp!
szerintem a füle is alakul,nekem pl babakoromban elálló fülem volt,de a 29 év alatt szépen visszafeküdtem:)
2010. aug. 27. 16:33
3/8 anonim válasza:
Én 4 hónaposan vettem észre, mivel egyik mellemből szopcsizott csak ellaposodott de csak az egyik felére. Ekkor pánikszerűen átrendeztük az ágyat és másik oldalról szoptattam. Most 9 hós, szépen kikerekedett a feje, de még látszik azért hogy nem egyforma, és sajnos szerintem minimálisan fog is :(. 3 hónapja abszolút nem tudom befolyásolni melyik oldalon aludjon pl.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Még várom a hasonló helyzetben lévő babák anyukáinak válaszait.
2010. szept. 1. 13:55
6/8 anonim válasza:
Nővérem kisfia volt ilyen, de neki nagyon durva volt, és nem formálódott vissza rendesen, most már 2,5 éves és még mindig látszik hogy hátul egyik oldalt lapos a feje!
A lányomnak 4 hónaposan kezdett picit lapos lenni, mikor a dokinéni rám szólt, hogy nem lesz ez így jó, tessék átfordítani a baba fejét másik oldalra, a nem lapos oldalra játékot tenni, hogy nem lapuljon tovább és majd szépen visszaformálódik! Most 2,5 éves lesz és szép kömbölyű fejecskéje van!
2010. szept. 1. 14:07
7/8 anonim válasza:
Szia! Kislányom is elfeküdte a fejét, mert ugye csak háton lehetett altatni és alvás közben nem fordította oldalra a fejét. Sajnos 3 hónap elég volt hozzá, hogy ez így is maradjon (azóta hason altatom). Az Ő fülei is "eldeformálódtak", az egyik lejjebb volt, mint a másik, bár ez már sokat javult, szinte észre sem lehet venni. A kis fejecskéje viszont lapi maradt. Sokat javult, de így sem szép. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy kislány, így majd olyan frizurát fogunk neki választani, ami ápol és eltakar.Szerencsére hosszú és sűrű sötét haja van. Most 22 hónapos és szerintem már nem nagyon fog változni. Ha gondold küldök privátban képeket, hogy milyen volt ill. milyen lett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!