Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig változik a babák...

Meddig változik a babák fülformája? Próbáltam rákeresni a neten, de semmi.

Figyelt kérdés

Szóval mikorra fejeződik be a porcosodás?Addig alakítható kissapkával?Vagy ez csak mendemonda és ez úgyis genetika?Arra gondolok,hogy nem szeretném,hogy elálljon a füle,akkor ha használjuk a sapit nem fog?

És mégegy füles kérdés: Milyen idős koráig nem mehet víz fürdéskor a fülükbe?

Köszi

2010. aug. 26. 21:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Elméletileg addig,amég a porcok nem keményednek meg benne.Kb egy éves koráig.
2010. aug. 26. 21:38
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem felesleges sapival lenyomni.Csak arra figyelj,ha fekszik,hogy ne tűrődjön el.Én arról nem hallottam,hogy nem mehet víz a fülébe,hiszen van babaúszás is,ahol már egész pici babák vannak.
2010. aug. 26. 21:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Jajj nem sapival nyomkodom le,csak arra gondolok,hogy alvásnál mindig begyűrte,és vettem neki nagyon vékony anyagú kis sapit,ami a helyén tartja alvás közben a fülét.Mert már elkezdett kicsit elállni-szerintem,a környezetem szerint nem-.És akkor ez még visszafordítható dolog,ha vigyázok,hogy ne gyűrődjön?Sajnos a nagyapja családjában volt elálló fülű,ha esetleg onnan örökölt valamit,az is korrigálható így,ha az alvásos gyűrődést kiiktatjuk? Most 4,5 hónapos.
2010. aug. 26. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, a fül-kérdés abszolút genetika. Ha eddig nem állt el, ezután sem fog. Ha meg eláll, akkor is mindegy, milyen szoros sapkát adsz rá, úgyis el fog állni.
2010. aug. 26. 22:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy nem lehet sapival lenyomni. Én már felnőtt voltam, mikor plasztikáztattam elálló füleimet. Szerencsére kisfiamnak nincs ilyen problémája, de ha lenne, biztos kisgyerek korban plasztikáztatnám. (Sokat szenvedtem tőle gyerekként)
2010. aug. 26. 22:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet lenyomni az elálló füleket, nálam legalábbis sikertelen volt:)

Kisfiamnak is elálló a füle, az apjának is, én mondjuk plasztikáztattam...

Ha a fiamat nem zavarja, nem viszem plasztikai sebészhez, de ha igen, akkor tuti.

Nekem 10 évesen csinálták meg, 9 évesen kértem, de anyu azt mondta, h ha még egy év múlva is akarom, akkor megcsináltatjuk.Akartam.

2010. szept. 2. 12:58
 7/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
bizonyosan lehet örökölni az elálló füleket, de az amúgy nem elálló fülű gyerkőc is elfekheti a fülét, ha alágyűrődik neki, illetve lelapíthatja, ha szépen rajta fekszik. Az én lányomnak ferde nyaka van, mindig a jobb oldalán feküdt, ezért aztán azon a felén tök lapos a füle, de egyébként az egész koponyája el van torzulva :( a bal füle viszont sokkal jobban eláll. tehát az biztos, hogy alakítható a csecsemők füle, de hogy meddig, azt nem tudom.
2010. szept. 2. 12:58
 8/9 A kérdező kommentje:
És nem tudjátok véletlen,hogy milyen idős kor után plasztikáznak?És egy -tól-ig műtétárat?
2010. szept. 2. 13:19
 9/9 anonim ***** válasza:
A fülkagyló fejlődése 5-6 éves korig tart. Csak ezután végezhető legkorábban fülplasztika. Más módja nincs az elálló fül korrigálásának. Jelenleg 140-190 ezer Ft közötti összegért végzik. Nekem 170 ezer volt 2011 nyarán. Bővebb infó a hoxa.hu-n, a Fülplasztika topicban.
2011. júl. 25. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!