Hogy alszik a babátok? Sötétben? Csendben? Kis fényben? Stb.
7 hós a kislányom, és nappal is csak sötétben alszik (lehúzott redőny), és csendben, ja és első baba.
Azért döntöttem így, mert ha egy pici fény is volt a szobában felébredt, ha nem volt csend, felébredt...Azt hozzáteszem, hogy nagyon rossz alvó volt....Most jókat alszik, de megszokhatta így? Mindig ezen agyalok...
Nálatok hogy van?
Sajnos a mi 7 hósunk is hozzászokott a csendhez meg az elsötétített szobához, így még főzni sem tudok, amikor alszik, mert pont a konyha mellett van a szobája:((
Én is sokat agyaltam már ezen, hogy el van rontva az egész:((
Nappal nem sötétítek, éjjel nem világítok.
Első baba, eleinte mindenre felébredt, most, hogy már nagyobb (22 hós) jobban lehet tőle zajongani, amíg alszik nappal.
Én mindenre felébredek, pedig én vagyok a 2. gyerek, és még anno a szüleimmel egy egyszobás lakásban éltünk 4-en. Tehát gondolom, zaj volt körülöttem, de mégsem szoktam meg. A Nővérem, aki ugye az első gyerek, úgy alszik mindig, mint akit agyoncsaptak.
Pedig nála akár még csend is lehetett, amikor pici volt.
Szóval szerintem ez nem feltétlen csak szoktatás kérdése.
De tény, hogy jobb, ha nincs síri csend amikor alszik.
Nyilván megszokja...
Lányaim éjjel töksötétben alszanak, redőny le, ajtó be, csak egy pici két ledes smile éjjelifény van bedugva.
Nappal redőny lukacsosra, ajót be, halvány fény van, mert ez nappali alvás, nem éjjeli.
A fénnyel nem értek egyet, a csenddel sem. Főleg, ha lesz még egy babád, nem tudom hogy fogod elérni, hogy csönd legyen...
A nagyon is úgy szoktattam, hogy mikor aludt, jobban odafigyeltünk, de nem volt kuss. A kicsit meg elvből a zajhoz, sosem csitítottam nagylányom, mert egyrészt nem is lehet, másrészt mindig lefety van, a kicsi tanuljon meg így létezni, mert csend sosem lesz...
éjjel: a mi hálónkban van a kiságya, este ha elaludt, még szoktunk tv-zni, persze halkan. még 4-5 alkalommal is ébred, szopizik és alszik tovább. de engem nem zavar, megszoktam, ő meg majd kinövi.
nappal: behúzom a sötétítőt és becsukom az ablakot is, mert az utcára nyílik és engem is zavarna az utcazaj a pihenésben. becsukom az ajtót is, és nem csörömpölünk, de azért nem is mászkálunk lábujjhegyen. én is arra törekedtem, hogy ne kelljen halálos csendben lenni, ha alszik, mert sok dolgot csak akkor tudok megcsinálni. tegyük hozzá, van, hogy egy sóhajtásra felébred, 20.-án pedig végigaludta a babakocsiban a tűzijátékot:D nem lehet kiszámolni nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!