Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam elkezdett picit...

Kisfiam elkezdett picit fogyni, ez mekkora baj?

Figyelt kérdés
4 és fél hónapos, eleve nagy baba. 8300 gramm volt előző vasárnap. Hetente mérjük, pancsi előtt, egy kis adag tápi után. Most vasárnap 8290 gramm volt, ma pedig reggel 8230. Igaz most kaja előtt mértem utolsó 2 alkalommal, de akkor is kevésnek tűnik az eddiekhez képest. 3 hónapig tudtam szoptatni, azóta tápszeres és elkezdtük a hozzátáplálást is. Uzsonnát és ebédet már ki is váltotta magának. Ebben a nagy hőségben viszont nem hajlandó nagyon enni, még tápit is alig lehet beleszuszakolni, csak víz meg tea de az bármilyen mennyiségben. Tudom, hogy még így is nagy baba, de aggaszt akkoris q visszaesés. Ez mennyire nagy baj? Első baba, tapasztalatlan vagyok ezzel kapcsolatban
2021. jún. 29. 08:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de a te gyereked, te felelsz érte és neked kell elküldeni anyóst a francba, ha csokival akar etetni egy pici babát!

Ameddig ez nem megy, nem kell gyereket vállalni, mert máshol is ki kell állnod érte, nemcsak anyósod előtt.

2021. jún. 29. 11:06
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az anyóst kell leépíteni, ha pedig a férjed nem partner ebben, akkor egy kis durcizás árán, mert sokkal fontosabb a gyereketek egészsége, mint az elavult (és nem is annyira 30, hanem inkább 60 évvel ezelőtti) nézetek gyakorlása más gyerekén. Ritkítanám az átjárást, ha szeretne, jöhetne hozzánk az anyós, ahol valamelyest jobban lehetne kontrollálni, mit próbál a gyerekkel megetetni.

Nálunk is volt harc, hogy ne adjanak szalonnát, süteményt, füstös dolgokat, stb. Én beleálltam az összes ilyen helyzetbe, mert máshogy nem értették, de MEGérteni így se tudták az álláspontomat.

2021. jún. 29. 11:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ott akadtam el először, hogy 2 étkezést kiváltott MAGÁNAK. 4 és fél hónapos... azt eszi, amit adnak neki, ő magától étkezést nem vált ki.
2021. jún. 29. 11:19
 14/15 anonim ***** válasza:
78%

Nekem a szüleim ilyenek, mint neked anyósod. Minem adok rá zoknit, elszorítja a lábát (tökéletes a zokni a lábára), miért nem adok neki vizet vagy teát (mert igény szerint szopizik), miért nem veszek nagyobb autósülést, már kicsi neki, kinőtte (3 és fél hónapos, kb. az összes ilyen jellegű autósülés egyforma méretű, majd ha tud ülni, lesz neki véve a nagyobb). Én egyszer megmondom, hogy miért, többször nem, és próbálom ritkítani a találkozásokat. Persze így én vagyok a szar, hogy nem viszem az unokát, de épp leszarom. Mostmár azt kezdik mondogatni, kapaszkodjatok meg, hogy jaaaj, hát téged diétára kell fogni, ebből fog 6 hós kora után az lenni, hogy hagyjam abba a szoptatást, el fog hízni xD Miközben már most libamájakról magyaráznak...

A kérdésedre válaszolva, az a 70 gramm nem sok, szerintem inkább többet pisilt/kakilt mérés előtt, mint szokott, én a helyedben nem aggódnék. 😊😊

2021. jún. 29. 11:21
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg, de nem anyós tehet róla, hogy anyaként gyenge vagy, mint a harmat. Olyan nincs, hogy nem saját akaratodból történt, mert anyós gondolom nem fogott fegyvert a halántékodhoz, hogy tömd meg normál étellel azt a gyereket. Olyan van, hogy mész inkább a kisebb ellenállás (gyereked) felé, minthogy szembeszállj az anyósoddal.

Egyáltalán nem kéne még kiváltva lennie étkezéseknek. Adj neki tápszert, két étkezés között vizet, és kóstoltass, anyósodat meg próbáld meg leszarni. Az pedig nem kifogás, hogy első gyerek, nem tudod, mit hogy kell, mert ha a védőnő szerencsétlen is, ötmillió+1 oldalon le van írva erről minden infó. A tápszereseknél is max a kóstoltatást szokás elkezdeni, nem kb. rögtön kihúzni az étlapról a tápot.

2021. jún. 29. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!