Kisfiam elkezdett picit fogyni, ez mekkora baj?
Az a baj, hogy a víz meg a tea telít, a tápértéke viszont nulla. Persze, hogy nem éhes, ha tele van a gyomra folyadékkal. Tápszeres babáknál azt javasolják, hogy jobban higítsuk a tápszert, és úgy adjuk neki.
A hozzátáplálást meg marhára elsietitek. Egy 4 hónapos gyermek emésztőrendszere nem olyan fejlett, hogy elegendő tàpanyagot fel tudjon használni, kvázi nincs mitől hízzon, hiszen vagy folyadékot kap, vagy pedig olyan ételt, amit nem tud hasznosítani a szervezete. Ez így nem oké. Az egy dolog, hogy kóstoltattok, de kiváltani az étkezéseket korai. 8-9 hónapos korra kell a nagykönyv szerint 2 étkezést kiváltani.
Konzultálj gyerekorvossal. Bár ha nem hízik, akkor úgy is fogja a következő tanácsadáson mondani mi a teendő.
Korán váltottad ki az étkezéseket. Nincs baj azzal, ha 4 hónaposan kezded a hozzátáplálást, de az nem azt jelenti, hogy durrbele módon kell.
A tea felesleges, vizet elég innia, ha szomjas, de mindig csak kaja vagy tápszer után kínáld, és akkor nem lesz teli a hasa vízzel, fér bele tápszer, étel.
A melegre a víz a válasz, nem a tea. Ha esetleg cukros, akkor végképp.
A tápszert is fel lehet húzni plusz vízzel (csakis jó súlyban lévő gyereknél)
Sajnos nem saját akaratából kezdtem korán a ht-t, anyós miatt, mert folyamatosan azt fújja hogy te már ilyet is ehetnél meg olyat is esetnél, mond meg anyudnak ne csak tejet adjon, azzal nem laksz már jól....mondanom sem kell, hogy mennyire kivagyok tőle, szívem szerint nem is vinném hozzá egyatalán. De kénytelen vagyok, apuka nagyon anyás. Sokszor akarja vinni nélkülem, de nem engedem, mert most vasárnap is már adta volna neki a piskótát meg a süti tetejéről a csokit. Nem nézte jó szemmel hogy nem engedem, de már nagyon elegem van belőle. Sem a glutén, sem a laktóz, sem a tojás nincs bevezetve, és még nem is fogom..Azt hiszi az a tökéletes amit ő mond, mert felnevelt 3 gyereket, a legkisebb 32 éves. Persze akkor máshogy mentek a dolgok. Gyümit és zöldséget is csak azért vezettem be, hogy szokja a kis pocija, ne csapja tönkre azzal, hogy megtömi valamivel ha ne adj Isten nem vagyok ott, én meg majd nem értem éjjel miért szenved...
Teába természetesen nem rakok cukrot és vizet többet kap. Tápit meg a melegben csak úgy fogadja el, hogy kicsit becsapom, vizet kortyolgat kicsit és gyorsan kicseréltem az üvegeket. Ha egyből tápisat adom neki, akkor kiköpi, de ezt csak akkor játsza mikor nagyon meleg van. Próbálom többször kínálni. Mozgása is eléggé beindult, állandóan pörög. Fekve "fut" forog mindenféle, próbál kúszni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!