Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnek a ferjemmel...

Hogyan tudnek a ferjemmel dulore jutni?

Figyelt kérdés

Van egy 9 honapos elenk, virgonc fiunk. Imadom, a szemem fenye. :) Ejjel atlagosan 2-3x kelek hozza.

Tavaly nagy hassal terhesen nem voltam hajlando nyaralni menni. Nem ereztem magam komfortosnak a boromben es a meleget is nehezen turtem...

Iden se szeretnek nyaralni menni 3asban, amin a ferjem kiakadt. Mar nagyjabol visszanyertem a szules elotti alakom, szoval nem ezzel van a baj. Hanem a "gyerekkel".

Elvagyok vele itthon, de nincs semmi kedvem ahhoz, hogy egy full ismeretlen helyen kelljen ugyanugy kelnem hozza, a tuzo melegben magamon vinni a hordozoban. Sosem voltam a passziv pihenes hive, nekem nem nyaralas, ha egesz nap a parton pesztralnam a fiam, amig a parom uszik egy kort. Regen mindig elszornyulkodve neztuk azokat az anyukakat, akik a " gyerekhez voltak lancolva" egesz nap a strandon. Kilometereket tologattak oket. :D Most meg azt kapom, hogy mi az, hogy nem akarnam elvinni a gyereket hosszuhetvegere Egerbe.... Teljesen ki van akadva. (Pedig szerintem a gyereknek ilyen korban meg edes mindegy, hogy hova visszuk vagy nem visszuk. Allatkertbe is voltunk, nyilvan nem elvezte, elfaradt es orakig hisztizett...) Idezem: egy csalad vagyunk, a gyerek is hozzank tartozik, mostantol nincs ilyen, hogy kettesben nyaralas. Mikor mondtam neki, hogy akkor en nyaralok, o meg altassa ejjel a gyereket ( simizni kell egy kis ideig, hogy erezze a kozelsegunk, nagyon ritkan ringatni), akkor mondta, hogy hat azt o biztos nem. :( Egyebkent besegit eleg sokat, de ejjel nem kel fel. Nagyon kifarad mindig a munkaban.

Anyukamnal mar aludt sokszor a pici, szeretik egymast, anyu nem is dolgozik, 60 alatti, birja meg boven a strapat. O szivesen bevallalna a fiunkat. Meg is erti, hogy nem vinnem magammal.

Mi lenne a jo kompromisszum? Vagy csak en vagyok tul kenyes es lekene adjak? Nem magamra gondolni, hanem harmunkra egyutt?

29/N

2021. jún. 27. 06:44
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
98%

Milyen szálláson lenne az a hosszú hétvége?

Valami megegyezés közted és a férjed közt? Ha esetleg az egyik éjszakát átvállalja (hiszen most nem dolgozik)?

Mi lenne a program?

2021. jún. 27. 07:22
 12/29 anonim ***** válasza:
80%

Mi mindig is késő tavasszal és kora ősszel voltunk nyaralni (kivéve amikor Pesten laktunk, mert akkor nyáron sokszor leugrottunk a Velencei-tóra, de azok csak egy naposak voltak). Több napra víz mellé én se mennék el babával. A városnézés mellett vagyok én is, de azt is csak most kezdte el nagyon élvezni a lányom miután bőven elmúlt egy éves. 9 hónapos egyáltalán nem biztos, hogy azt is értékelni fogja. Mi azért megyünk már helyekre a lányommal, mert már ő is nagyon élvezi, tök mindegy, hogy emlékezni fog-e rá, vagy nem.

Ha mindenképpen menni akartok Egerbe, szeptemberben ajánlom. Nagyobb is lesz a lányod, és jobb idő is lesz!

2021. jún. 27. 07:22
 13/29 anonim ***** válasza:
81%

Városnézésre nem mennék én sem.

De strandra, vagy bármilyen fürdő helyre igen. Apuka is tud babázni amíg te úszol egyet. De beülsz a partra vele, ahol tud pancsolni, hűsülni, legtöbb gyerek ezt élvezi. De ez attól függ, hogy áll a mozgásfejlődésben, ülni, mászni tud?

De szerezzetek be egy pici babakocsit amiben el van, a hordozás ilyenkor nem hiszem hogy jó.

2021. jún. 27. 07:23
 14/29 anonim ***** válasza:
78%
Az nem megoldás, hogy a nagyi is menne? Akkor lenne kettesben is idő és családi idő is.
2021. jún. 27. 07:23
 15/29 anonim ***** válasza:
96%

Hát nem tudom, szerintem itt nem a nyaralás a legnagyobb probléma, hanem a férjed hozzáállása. Ne "besegítsen", hanem vegye ki a részét! Oké, ha másnap dolgozik, nem akar éjjel kelni, ezt megértem, de nyaraláson nem dolgozik másnap, igazán fölfoghatná, hogy te folyamatosan a gyerekkel vagy, és levehetné rólad ezt a terhet (ami az állandó éjjeli keléssel jár) arra a pár napra.

Ha csak a nyaralást akarod megoldani valahogy, akkor szerintem is jó ötlet vinni anyukádat, de ez hosszútávon nem megoldás. Ahhoz a férjed aktív közreműködése kellene.

2021. jún. 27. 07:28
 16/29 anonim ***** válasza:
28%

Itt mindkét oldalról probléma van valószínű.

Mivel a férfi verzióját nem ismerni, így róla nem lehet tudni sokat, viszont általában mindig kettőn múlik.

Mivel a kérdező nyilatkozott itt, akaratlanul is elárult magáról is egy-két dolgot. Pl. a tipikus otthonülő lehet, akinek eddig sem volt fontos a kimozdulás, a gyerek pedig jó ürügy erre. Nem jó taktika, a párod egy darabig tolerálja, majd egyszer elege lesz, és megy majd egyedül. Ha szerencséd van, akkor csak horgászni. Ha nem, akkor olyan helyre, ahol találkozik mással esetleg, aki hajlandó menni vele.

Tapasztalatból írom. Az exem pont ezt csinálta. A gyerek mindenre jó kifogás volt, mindenhonnan este 7-kor már indulni kellett, meragyerek.

Aztán amikor váltunk, de még mentem heti többször, hirtelen este 9-ig, fél 10-ig nem került elő, mert jól érezte magát a barátnőjével, ami nem lett volna baj. De a gyerek vele volt. Hirtelen nem kell 8-ra otthon lenni?

Azért érdekes lenne a másik fél írását is olvasni. Akkor róla is kiderülne 1-2 dolog, amit most csak találgatni lehet.

Majd találkozunk az elváltak klubjában.

2021. jún. 27. 07:50
 17/29 anonim ***** válasza:
98%
9es vagyok, aki lepontozott: tenyleg kivancsi vagyok, hogy 1 ev alatti gyerekkel ki milyen programot csinal 40 fokban Egerben ha nincs medence?
2021. jún. 27. 07:51
 18/29 anonim ***** válasza:
37%
Mindig elszörnyülködve nézem azokat, akik nem viszik a gyereküket a családi nyaralásra.
2021. jún. 27. 08:24
 19/29 A kérdező kommentje:

Nem voltam sosem otthonulo. Ha latjatok, irtam, hogy a nagyinal tobbszor aludt... Illetve sokszor vigyazott ra delutanokat is. Nem akarjuk, hogy tonkre menjen a kapcsolatunk, ezert jarunk el havonta "randizni", etterembe stb.

Egy apartman lesz a szallas. Parom is aktiv varosnezo. Ha regen nyaraltunk, akkor bejartuk keresztul-kasul a varost. O az a tipus raadasul, aki egy sima topartot megun 3-4 ora alatt... Igy mindig aquaparkba vagy olyan helyre jartunk, ahol meg nem.

Mondanam, hogy tudom mit vallaltam, de nem.

3 het mulva lesz a nyaralas. Lehet, hogy tenyleg befuzom a szuleimet, hogy menjunk egyutt, aztan vetesforgoban mindenki figyel a gyerekre. Ennek latom ertelmet.

2021. jún. 27. 08:44
 20/29 anonim ***** válasza:
90%

"A kérdező introvertált."

Ezt miből szűrted le? 🤔

Pont nem annak tűnik. Menni menne, de gyerek nélkül akar.

2021. jún. 27. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!