Sziasztok, eléggé kétségbe vagyok esve, azért írok már ide is... 31 fok van a lakásban és még csak június van. A férjemet viszont semmivel nem tudom meggyőzni, hogy vegyünk klímát. Szerinte "csak pár napot kell igazán évente, amúgy meg árampazarlás, és meg is lehet tőle betegedni". Igen ám, de 8 hónapos a babánk, folyamatosan izzad a tarkója... viszont nem érdekli a hőség, boldogan játszik így is, ezt is mondja a férjem, hogy ugye, milyen jól érzi magát, nem érdekli, hát mit idegeskedek. Persze, mert folyamatosan felváltva szoptatom es itatom vízzel. Van még itt olyan, aki szerint ez nem gond és én pörgöm túl? Nagyon aggódom a túlmelegedés, hőguta miatt. Ha velem értesz egyet, te mit tennél?
Kedves kérdező, nem nagyon olvastam végig a kommenteket, de átérzem a dolgot. Mi tetőtérben lakunk, 16 hónapos a fiam. Napok óta szenvedünk mi is. Ahogy jön az esti "hüvös" nyitunk mindent mindenhol, egész éjjel nyitva van minden (van szúnyogháló) és éjjel is megy a ventillátor, ahol alszunk. (Egyenlöre a gyerekkel alszunk, és nem megy rá közvetlen a ventillátor "szele") de, éjjelre így is, kb 28 fokig megy vissza 31ről. Nálunk is tervben vagy egy, ha más nem is, idénre egy mobilklíma. Épp szigetelés, ablakcserék, minden ilyesmi felújítás van. Szóval a te táborodat erősítem én is. Szenvedés így nagyon
2021. jún. 21. 21:11
22/28 anonim válasza:
30 fokos lakásban konkrétan mi csak lézengtünk. Klímát nem lehetett beszereltetni, a ventillátor alig ért valamit. Konkrtéan sokszor feküdtünk és döglődtünk, mint a lovak :(
2021. jún. 22. 13:33
23/28 anonim válasza:
Oszt Afrikában mondjuk Ghanaban hogy bírják ki a csecsemők a 33 fokot 80% páratartalommal?
2021. jún. 22. 13:54
24/28 anonim válasza:
#23 jogos, kössék ki a folyóvizet meg a csatornát is. :D Vezesd elő a férjének te az ötletet.
2021. jún. 22. 14:06
25/28 anonim válasza:
16 vagyok... mi mondjuk 26,5 re vesszük a klímást.. nem kell nekem 24 fok..csak ne 32
2021. jún. 22. 22:05
26/28 anonim válasza:
Átèrzem teljesen a helyzetedet. Ameddig minden nyáron dolgoztam, azt mondtam én is (férjem is), hogy nem kell klíma, jól elvagyunk mi így is. Igen ám, csak d.u 5kor értem haza a klimatizált irodából, férjem szintén, csináltuk utána a dolgunkat, este szellőztettünk és jól elvoltunk. Most 37 hetes terhes vagyok és megpusztulok bent a házban, éjjel sem tudok rendesen aludni a meleg miatt. Ha minden igaz, ezen a héten be lesz szerelve a klíma.
Szerintem csak ésszel kell használni, nem ördögtől való találmány. Mondjuk még otthon laktam a szüleimnèl, akkor is mindig 26-7 fokra volt állítva, soha nem szerettem ha nagyon nagy volt a különbség a kinti és benti hőmérséklet között. Megelégszek majd most is ennyivel, csak ne legyen már 30 fok, párás meleg bent. A folyosóra lesz felszerelve, a baba velünk fog aludni a hálóban.
2021. jún. 29. 21:43
27/28 A kérdező kommentje:
Hát nem szereltettük be végül, a kisfiamat nem érdekli a meleg. Jégakkus ventilátorral jól elvagyunk. Éjjel kereszthuzat. Szerintem ebben a lakasban ez már így marad. Végül is nem olyan veszes.
2022. júl. 8. 10:23
28/28 anonim válasza:
21-es vagyok. Nálunk végül lett klíma. Áldom. Egyenlőre 1 db van, de lehűti az egész tetőteret.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!