Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túl gyors mozgásfejlődés?

Túl gyors mozgásfejlődés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mozgásfejlődéssel kapcsolatban kérdeznék. Kislányom március 8-án született.

2 hónapos korától kezdve fordul az oldalára mindkét irányba.

Ma rengetegszer átfordult hátról hasra, és kétszer vissza is. Tudtommal hátról hasra 5-6 hónaposan kéne csak...ez nem gond?

Illetve az alkartámasz még nem nagyon megy. Ha odateszem alá a kezét, akkor megtartja magát és nézelődik sokáig. De ha csak simán hasra teszem, akkor nem tudja kitolni magát. Mit tudok tenni érte? Nem repülőzik vagy ilyesmi, csak nem tolja fel magát.

2021. jún. 19. 18:00
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

#18 szerintem egyértelmű:

“ De ha csak simán hasra teszem, akkor nem tudja kitolni magát. Mit tudok tenni érte? ”

Ha ezt nem tudod értelmezni, az szomorú

2021. jún. 19. 21:43
 22/24 anonim ***** válasza:

A túl gyors mozgásfejlődés valóban nem jó.

Kérdező, vidd el második dévényeshez is, kérj ki több szakvéleményt, és az ő szavukra adj. Ők azért vannak, hogy segítsenek, megmondják hogy tudsz segíteni rajta.

2021. jún. 19. 22:00
 23/24 A kérdező kommentje:

Dévényes után voltunk gyógytornásznál is, ő sem talált rendellenességet. Ő is azt mondta, hogy 4 hónapos korig kell kialakulni az alkartámasznak és láthatólag képes lenne rá, inkább nem akarja, más érdekli. Azt mondta, hogy ne erőltessem, majd magától.

Nem erőltetem, de valahogy szeretnék segíteni neki.

2021. jún. 19. 22:04
 24/24 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem picit légy türelmes. Nálunk ez a fejtartás-alkartámaszosdi is egyik napról a másikra jött neki. Még védőnői vizsgálaton mondtam a védőnőnek, hogy pár másodpercig tartja a buksiját, de sokáig nem bírja, azután rá 1 napra úgy elkezdte tartani, hogy meg is lepődtem és egyre jobban elkezdte kinyomni a mellkasát is. Ez nálunk 3 hónapos kora után történt pár nappal. Lényeg, hogy sokat legyen hason. És ha még picit nyüglődik is akkor is hagyjad, talán magától rá fog érezni. Persze ha sír én akkor már meg szoktam fordítani a hátára, aztán ha megnyugodott újra vissza hasra.
2021. jún. 20. 07:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!