Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukák, íme a...

Tapasztalt anyukák, íme a babakelengyém amit eddig összeírtam (még semmit sem vásároltam) szerintetek mi az ami felesleges? És mi az ami még kelleni fog? Téli baba lesz

Figyelt kérdés

2db hálózsák

1overál

1kocsikabát

7body

7 rugi

2pulóver

2sapi

5zokni

2harisnyanadrág

1bélélt kiscipő

kis kesztyű

3 fürdőlepedő

babakocsi, kiságy+kókuszmatrac, fürdetőkád, autósülés, pihenő/hinta szék, szekrény a ruháknak, pelenkázólap,

orrszívó porszívó, légzésfigyelő.

Cumi+1cumisüveg, babatakaró(2db), 20 textilpelus, 2csomag pelus,

rácsvédő

ágynemű garnitúra, 2ágynemű huzat, 3lepedő a matracra, digitális, lázmérő, vízhőmérő, szoba hőmérő, fürdető szivacs, popsitörlőkendő, baba hajkefe, körömvágó olló, fültisztító,Mellszívó, kiságyra zsebes tartó, szennyes tartó baba ruciknak, állítható fényerejű éjjeli lámpa,

Amit a doki ír fel:babahintőpor, lázcsillapító, Fürdető krém, Popsikenőcs, alcohol

A kórházba:elől gombolós hállóing, melltartó betét, szoptatós melltartó, tena betét, köntös, papucs, babának hazamenős ruha, pelus, popsitörlő, textilpelus

Kell még valami ezeken kívül?Mi az ami tapasztalatok szerint felesleges megvennem?

Köszönöm hogy végigolvastátok

2010. aug. 25. 15:37
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Ja és az egyetlen ami a kimart kakis-pisis bababőrön rajtamarad a nivea babys popsikenőcs, mert a sudocream és társai bizony a peluson maradnak, és a kis fiacskám a korházból kimaródott zacsival jött haza, azt csak ezzel tudtuk helyrehozni.
2010. aug. 25. 16:39
 22/38 anonim ***** válasza:

Bocs de olyan jól összeírtad, megjegyzem az oldalt magamnak :)

Én nem láttam bimbóvédőt, azt vennék...

2010. aug. 25. 17:10
 23/38 anonim ***** válasza:
Szia.Nagyon jó a listád,nekem nyári babám van és a válaszokat se tudtam végigolvasni,de egy kis pólyán nem gondolkodtatok neki?Keresztfiam téli baba volt és első pár hétben nagyon sokat használták,nagyon szerette a pici.A kórházba vigyél magaddal a wc-re tehető papír ülőkét,mert iszonyatok a wc-k,fürdéshez külön gumipapucs...Nekem a tesómék képzeld hozták az aloe firs sprayt,a gátsebemet az első naptól fújtam vele...semmi gondom nem volt és hamar gyógyult,nem tudom nélküle milyen lett volna...A pihenő.hintaszéket pedig ha tudjátok vegyétek csak meg,én abban szoptatom a kisfiam 14 hónapja,olyan jó...nagyon szeretem...
2010. aug. 25. 17:13
 24/38 anonim ***** válasza:

Szia, nagyjából visszaolvastam a válaszokat, pihenőszékből olyat érdemes venni, ami elemes, vagyis ring magától, mert volt sima pihenőszékünk amiben üvöltött a kislányom, de a hintázós-rázós elemes hintaszékben imádott lenni, el is aludt sokszor benne. Ha tudsz valahonnan olyan body-t amit nem a fején kell áthúzni, hanem gombos elől akkor olyat vegyél, sokat könnyít a nyeklő-nyakló újszülött öltöztetésében! Lehet kapni elől gombos rugikat is, hosszúujjútt, ujjatlant (plüss) amire csak rárakod a babát és begombolod!

Ami fontos még: tejszaporító akár homeopátiás, laktoherb, milupa milusan, jól jön már a legelején. Légzésfigyelőt mi nem vettünk, ha vettem volna se használtam volna, inkább magam mellé tettem a babát, de ártani nem árt.

Ja még egy, nem tudom lesz-e fürdető állványotok, vagy csak az ágyon lesz a kiskád, érdemesebb a régebbi fazonú (sima téglalap) kiskádat venni, mert az újabb ami ilyen íves, eléggé bizonytalanul áll meg az ágyon, billeg.

Esetleg még bébiőr, nekem ez nagyon hiányzik, mert a konyhában ha teszek-veszek inkább rácsukom a babára az ajtót hogy tudjon aludni, de így meg mindig attól félek hogy nem hallom meg ha felébred, vagy ha kertes házban laktok, akkor a kertészkedésnél is jól jön, nem kell állandóan bemászkálni figyelni.

2010. aug. 25. 17:15
 25/38 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a pólya is nagyon jó! Mi sokat használtuk, könnyebb volt szoptatnom is!
2010. aug. 25. 17:17
 26/38 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok,a bimbóvédőt tényleg szerezd be,nem olyan extra összeg ha esetleg nem kell,az én férjem azután futott,csak azzal tudunk szopizni.Én vittem lázcsillapítót is magammal és az a 2 féle homeos bogyót táguláshoz,a szülésznő adagolta nekem:))
2010. aug. 25. 17:19
 27/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon jól összeírtad.

Ha a fürdetőszivacsra arra gondolsz, amit a baba alá kell tenni, akkor azt vedd meg. Mi akár hogy raktuk alá a pelenkát, nem volt jó. Addig mindig sírt a kis drágánk, de amint megvettük a szivacsot, már vigyorgott fürdés közben. És ha nehéz kimosni, hát nehéz. Amúgy annyira nem. És nem egy ökör ára, úgyhogy akár x havonta ki lehet cserélni.

A vízhőmérő is jó dolog, mert én a forró vizet szeretem és bírom is, fel sem tűnik, hogy az forró. Nehezen tudtam ezért eltalálni hőmérő nélkül, hogy a babámnak mi a jó.

Mit még vinnék magammal, a wc takarón kívül, a DM-ben lehet kapni wc ülőke fertőtlenítő kendőt. na én azzal is letöröltem az ülőkét és csak utána tettem rá a papírt.

Az aloe first spray nagyon jó ötlet. Zuhanyzós papucs feltétlen!!!!!! Vigyél még a babának olyan krémet, amit testápolónak használhatsz, erre nagyon jó a gyógyszertári fürdető is, mert lehet, hogy nagyon száraz lesz a bőre.

Ja és az sem baj, ha veszel 1-2 szakálkát, nem a megkötöset, hanem belebújósat, vagy patentosat. Nagyon nagy hasznát vettem, mert refluxos a babánk. Ha esetéeg nem fog kelleni, akkor is eláll, és előveszed, amikor már mást is eszik.

A bélelt kiscipő tényleg fölösleges. Vegyél inkább nem tudom minek hívják, de anyagból van zokni szerű cipőt.

Könnyű szülést és boldog babázást kívánok Neked!

2010. aug. 25. 17:22
 28/38 anonim ***** válasza:

digitális, lázmérő, vízhőmérő, szoba hőmérő, fürdető szivacs,

Ezek nekem nem voltak. A digitális lázmérővel befürödtünk néhányszor, hagyományost használok, nem bízom egyébben.

2010. aug. 25. 17:31
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

A végefelé már elfogyott a türelmem az összes választ elolvasni, kb. 2/3-ig jutottam, de a szoptatós párnát nem olvastam sehol. Pedig ez szerintem a legjobb találmány. Én 6 hónapja használom napi 6 alkalommal. Néha kihagyom, mert mondjuk az emeleten felejtettem a gyerekszobában és lusta vagyok felmenni érte, de utólag megbánom. Szinte nem kell tartanom a babát szopi közben, nem fáj a karom és a hátam. Az első hónapban még a baba is jókat pihent rajta, persze csak addig míg nem mocorgott sokat.

Szóval vegyél vagy varrjál. Én varrtam. :)

2010. aug. 25. 17:34
 30/38 anonim ***** válasza:

2db hálózsák : egy darab bőven elég

1overál : ez ok

1kocsikabát : ez is rendben

7body : vegyél hosszú, és rövidujjút is, rövidujjúból több kell majd, mert azt adhatod fel a rugik alá

7 rugi : ok

2pulóver : amíg nem hord nadrágot, vagy szoknyát, addig fölösleges

2sapi : ebből vehetsz többet is, vékonyat a lakásba, vastagabbat utcára

5zokni : ha rugikat hord az elején, akkor fölösleges ennyi, de ez nem nagy tétel

2harisnyanadrág : ok

1bélélt kiscipő : fölösleges, rugira nem tudod ráhúzni, később meg majd meglátod, mekkora a lába

kis kesztyű : ebből 2 kell,

3 fürdőlepedő

babakocsi, kiságy+kókuszmatrac, fürdetőkád, autósülés, pihenő/hinta szék, szekrény a ruháknak, pelenkázólap,

orrszívó porszívó, légzésfigyelő: orrszívóból a szájjal szívósat vedd, mert a szegény kicsi sokkot kap, ha egy nagy porszívóval szívatod a pici orrocskáját. Otrivin szájjal szívható orrszívót vegyél, és mellé egy doboz eldobható fejet

Cumi+1cumisüveg, babatakaró(2db), 20 textilpelus, 2csomag pelus: 2 csomag pelus fölösleges, mi egyet vettünk, azt is alig tudtuk elhasználni, mert a 3-as méret kellett, a 2-es kicsi volt. Várd meg, mekkora lesz a baba.

rácsvédő, ágynemű garnitúra, 2ágynemű huzat: ágynemű az elején tök fölösleges (bár én is vettem kettőt, mert gyönyörű, soha nem használtuk), de ha már veszel, akkor olyat vegyél, amelyben össze van varrva a töltet és a huzat, és egyben mosható! Sokkal praktikusabb! De szerintem is puha babatakaró!

3lepedő a matracra, digitális, lázmérő, vízhőmérő, szoba hőmérő, fürdető szivacs, popsitörlőkendő, baba hajkefe, körömvágó olló, fültisztító,Mellszívó, kiságyra zsebes tartó, szennyes tartó baba ruciknak, állítható fényerejű éjjeli lámpa: vízhőmérő fölösleges, popsitörlőböl vegyél legalább 5 csomaggal

Amit a doki ír fel:babahintőpor, lázcsillapító, Fürdető krém, Popsikenőcs, alcohol

A kórházba:elől gombolós hállóing, melltartó betét, szoptatós melltartó, tena betét, köntös, papucs, babának hazamenős ruha, pelus, popsitörlő, textilpelus

2010. aug. 25. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!