Tapasztalt anyukák, íme a babakelengyém amit eddig összeírtam (még semmit sem vásároltam) szerintetek mi az ami felesleges? És mi az ami még kelleni fog? Téli baba lesz
2db hálózsák
1overál
1kocsikabát
7body
7 rugi
2pulóver
2sapi
5zokni
2harisnyanadrág
1bélélt kiscipő
kis kesztyű
3 fürdőlepedő
babakocsi, kiságy+kókuszmatrac, fürdetőkád, autósülés, pihenő/hinta szék, szekrény a ruháknak, pelenkázólap,
orrszívó porszívó, légzésfigyelő.
Cumi+1cumisüveg, babatakaró(2db), 20 textilpelus, 2csomag pelus,
rácsvédő
ágynemű garnitúra, 2ágynemű huzat, 3lepedő a matracra, digitális, lázmérő, vízhőmérő, szoba hőmérő, fürdető szivacs, popsitörlőkendő, baba hajkefe, körömvágó olló, fültisztító,Mellszívó, kiságyra zsebes tartó, szennyes tartó baba ruciknak, állítható fényerejű éjjeli lámpa,
Amit a doki ír fel:babahintőpor, lázcsillapító, Fürdető krém, Popsikenőcs, alcohol
A kórházba:elől gombolós hállóing, melltartó betét, szoptatós melltartó, tena betét, köntös, papucs, babának hazamenős ruha, pelus, popsitörlő, textilpelus
Kell még valami ezeken kívül?Mi az ami tapasztalatok szerint felesleges megvennem?
Köszönöm hogy végigolvastátok
ami felesleges:ágynemű garnitúra:én beleszerettem egybe,elállt a babán,így egy puha plédet használtunk.babaolló:nem használható semmire.hőmérők:én a vízhez a könyökömet használtam,meg a baba is jelezte,ha nem jó a hőmérséklete,a szobában pedig szabályozhatatlan a hőmérséklet.ágyneműhuzat is később kell,azt ráérsz megvenni.a pihenőszéket végső esetben vedd meg.
ami kellhet:mellszívó,használt pelusnak valami tárolóedény,ha nagy a lakás,bébiőr és ahogy előttem is írták,a sétához vastag takaró.
Kórházba vigyél szőlőcukrot még a szülőszobába is, nagy segítség, ha erőtlen leszel szülés után. Wc-re én vittem egyszer használatos papír wc takarót. Szülés után sokat segít a homeopátiás Arnica vérzéscsillapító. 2 napig volt nagy vérzésem, utána sima mensis vérzés. Gátsebre aloe vera sprayt használtam, segített.
Tejelválasztást serkentő teát is vihetsz, ha rendik a nővérek, elkészítik a teát neked.
Én előre vettem sudocrem-et a legkisebbet, jól is jött, mert már a kórházban kipattogott a liberótól, nem bírta a popsija. Meg itthonra vettem édesköményt, ha fájna a pocija, az is jól jött, hogy nem kellett rohangálni érte.
Amúgy szerintem jó a lista, bodyból nem árt ha van több rövid ujjas-hosszú ujjas, ha bukós lesz, csak kicseréled, nem kell azonnal mosni.
nem olvastam végig a válaszokat, de ha még nem írták:
én vittem aloe vera sprayt a gátmesztésre vagy császármetszésre nagyon jó, megnyugtatta, vérzéscsillapító is. nálunk az orvosok ezt mindig mondják, hogy vigyünk, mert jó, és tényleg. kb 4000 ft-ért vettem.
Kórházba Domestos törlőkendőt, nedves wc papírt, frissítőkendőt (ha megizzadnék nagyon szüléskor) vittem még, meg a babának kesztyűt. Kispárnát vigyél!!! Vittem egy kicsi rugit is, az 53 centisnek írt lányom (aki nem is volt akkora, még 50 centi sem) egyik nap 62-es méretű rugit kapott. Délutánra szétdörzsölte az arcát, hiába hajtottam fel az ujját a ruginak. Így aztán szép csendesen kicseréltem rajta a rugit és a neves cédulát, majd fürdetésre visszacseréltem mindent. Nem vette észre senki. :)
Pelenkát, Sudocremet, popsitörlőt vittem, nem mindenhol van kint. Ugyanígy lehet, hogy nem lesz alkohol, géz, hintőpor a köldökcsonk kezeléséhez.
Nekem szükségem volt bimbóvédőre is. Meg a cumisüveg is kellett, sajnos tápszeres kiegészítést kapott a lányom.
Homeós szerek, mellápoló kenőcs, szüléshez ásványvíz, szőlőcukor. 5 nap után a fél életemet adtam volna egy szemöldökcsipeszért. Szörnyen néztem ki!
Kifogó, nejlon lepedő a gumis alá. Éjjeli fény. Kuka a pelenkának. Lázmérő. 3 gumis lepedő nem kell. Elég kettő. Vízhőmérő szintén felesleges. Bébiőr, ha külön szobában alszik a gyerkőc.
Utolsó pillanatban még moss hajat! Sok helyen nem engedik, ha véletlen császáros leszel, hogy hajat moss műtét után, csak otthon lehet megmosni.
Kellhet egy eldobható borotva, ki tudja, hogy milyet használnak a kórházban!
Szerintem is téli babára fölösleges a pulóver, inkább, kardigán, egyszerűen kitöri az ember a kezét, mire a picire ráadja.
Szerintem két lepedő simán elég, vegyél alá műanyag védőlepedőd, úgy ha esetleg baleset történne nem ázik át a matrac. Digitális lázmérő nagyon fölösleges. Én még nem találkoztam kettővel ami egyformán mért volna. Amíg nem mozog nagyon a popsijában a hagyományossal pontosan meg tudod mérni, utána meg már úgyis mászik utána az ember nem tudja lefogni, a fejre szorítható lapot használtuk, ami kb . megmutatja, hogy milyen a láza, esteleg akkor már fülhőmérő vagy ilyesmi, de az először teljesen fölösleges. Fürdető szivacs is fölösleges. Úgyis pelust szokott az ember a baba alá rakni első időben, és azzal finoman körbe törli és mehet a mosógépbe. A szibacsot nem tudod annyira kifertőtleníteni, nomeg mi elég sokáig a gyógyszertári mosdókenőcsöt használtuk, és az bizony elég nyamvadt krémes állagú, nehéz kimosni a dolgokból. Köröm olló helyett a babáknak való csipeszt ajánlanám, azzal könnyen gyorsan le lehet vágni a körmüket, a kisollókat még egyszer se használtuk, pedig a nagyobbik gyerekem 4 éves, annyira bumszli, vastag az éle, hogy nem merem még most se azzal vágni, a mi körömollónkkal meg nem merek a kicsik előtt kavircsolni.
Nem tudom hol laktok, de az Auchanban lehet kifogni akciókat ahol 7 db, vagy 4 db body van egy csomagolásban, abból érdemes többet venni, nagyobb méretben is, mert nagyon praktikusak. 52-esből elég egy-két garnitúra ruha, mert az enyémek egy hónap alatt simán kinőtték, inkább 62, 68-ast érdemes venni, azt sokáig tudják használni. 5 zokni is fölösleges, mert először a hidegben úgyis olyan ruhákat ad rá az ember aminek van lábfeje, az alá meg inkább a harisnya, mint a zokni, az nem szorítja úgy el a kis lábát. Hát kb. ennyi jut most hirtelen eszembe. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!