Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a kengururól? Kép lent.

Figyelt kérdés

4 hónapos a kisfiam,neki venném.

Biztonságos?Nem eshet ki belőle?

Esetleg van valakinek ilyen?

[link]

2010. aug. 25. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Bár nekem nem ilyen van, de elég sokféle hordozóeszközt kipróbáltam. A kenguru jött be legkevésbé (kényelmetlen volt nekem, és egészségtelen a babának, ha lóg a lába)

Ennél eggyel jobb volt a hordozókendő (szép tartásban tudtam beletenni a babámat és nekem is kényelmes volt, sőt sokféleképp variálható, de macerás megkötni). A leginkább a kötős kenguru vált be, kénylemes volt mindkettőnknek, és könnyen használható. Ma már csak egy karikás kendőt használok, csípőre ültetve a babámat (11 hónapos) ha át kell szaladni a boltba.

2010. aug. 25. 13:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Semmilyen kengurut nem ajánlok, se olcsót, se drágát. Bármit inkább, mint kengurut.

Hogy miért?

- a baba testsúlya igen kis felületre összpontosul

- a lába csípőből lóg benne, ami káros a csípő és a gerinc fejlődésének

- csak elöl hordható, ami 7 kg felett már megterhelő a hordozó személynek, különösen, ha nő (a gátat is terheli)

- lifeg benne a baba, külön életet él a hordozó testétől, emiatt kényelmetlen, ráadásul fogni kell a babát, azaz nem szabadul fel a két kéz

Nekem volt kengurum is, nagyon nem tetszett. 3 hónapja mei taiban hordozom a fiamat. Csak ót tudok róla mondani.

[link]

[link] Kettő megbízhatót is belinkeltem, nehogy azt higgye valaki, hogy az egyiket én gyártom, és most reklámozom...

Előnyei:

-biztosítja a csípő egészséges fejlődését azáltal, hogy biztosítja a terpesztartást

- a baba a popsiján és a combjain ül, ez sokkal kényelmesebb

- elosztja a terhes a hordozó személy vállán, hátán és csípőjén

- háton is hordható

- teljesen körülöleli a babát, lehetetlenség belőle kiesni, megtámasztja a gerincét is, amire egy kenguru képtelen, még a merev hátúak sem

És végül egy rövid cikk: [link]

2010. aug. 25. 13:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem hasonló van, könnyű feltenni és ha kifelé tudod fordítani a gyereket, akkor ő is jól szórakozik. A láglógatás nem tudom mennyire veszélyes egy ilyenben, nyilván nem órák hosszat akarod ebben hordozni a gyereket, csak utazáshoz vagy sétához, én ha a kisboltba lemegyek, akkor szoktam magamra kötni.

A típust nem tudom mennyire jó, de a kenguru kényelmes és szerintem a gyerekeknek is élvezetes az utazás benne.

2010. aug. 25. 13:59
 4/6 anonim ***** válasza:

"megtámasztja a gerincét is, amire egy kenguru képtelen, még a merev hátúak sem"

Ezt ne haragudj nem értem, van kengurum, konkrétan ez: [link]

tökéletesen megtartja a gerincét. Azért ne húzzunk már le minden kengurut, mert most a mei tai a divat...

2010. aug. 25. 14:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Amíg nem próbáltál kendőt, mei tait vagy ssc-t, csak kengurut, addig nem tudod, mi az a hát megtámasztása... Amúgy szerintem a kenguru a divat, illetve csak erről tudnak, legtöbben azt se tudják, mi a mei tai.

Ha már csatosat akarsz jó drágán, akkor inkább ezt javaslom: [link] Ez legalább egészséges, és TÉNYLEG megtámasztja a gerincet, valamint egyáltalán nem lötyög benne a baba, a lába se lóg benne csípőből, kényelmes is (próbáltam, világmárka!)és elöl-hátul hordható.

És nem a "divatos" mei tai, ami ugyanezt tudja, csak csatok nélkül és olcsóbban.

2010. aug. 27. 23:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát kedves utolsó neked dunsztod sincs, hogy mit próbáltam és mit nem, de szerintem nekem veled dolgom nincs is. Amúgy konkrétan mei tait igen. Kedves kérdező, azt veszel, amit akarsz.Elmondtam, amit gondolok. Ha nem órákat akarod nyaraltatni magadon a puját, szerintem jó a kenguru amit kiválasztottál.
2010. aug. 28. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!