Kedves Anyukák és Apukák! Most készítenék először májat a babámnak, de még magamnak sem csináltam soha. Hogy készítsem?
Mennyi májat vegyek? Csirke jó? Igényel valami speckó tisztítást, pucolást? Főzve, sütve? Mennyi ideig kell főzni, sütni? Gasztro analfabéta vagyok.
Előre is hálásan köszönöm :)
Sütve, de a máj (szerintem macerás). Ha túlsütöd megkeményedik, ha nem sütöd át, az veszélyes egy babára.
Ha főzöd gumis lesz 🤦🏼♀️ ha nincs rendesen előkészítve (epehólyag egésze vagy egy része rajtamarad) akkor keserű lesz. Mindenféleképp vágd le róla az epehólyagot anélkül hogy azt véletlen átszúrnád.
Tehát én azt javaslom, hogy megtisztítva, vékonyra felszelve, vagy csíkokra vágva hirtelen süsd meg serpenyőben kevés olajon.
Majoranna illik hozzá mint fűszer.
Ne sózd előre (amúgy se ha babának készül) mert akkor szintén kemény gumis lesz az állaga.
Mindenképp csirkemáj, 25dkg bőven elég elsőre, úgy is, hogy te is eszel belőle. Sokszor szívvel együtt van, azt tedd el levesbe. Az epehólyaggal óvatosan, és ha a májon zöld foltot látsz, akkor azt is vágd ki.
5 perc alatt megvan, ha bizonytalan vagy, akkor vegyél ki egy darabot, vágd ketté, ha már nem piros, akkor jó.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget, drukkoljatok :) :)
Mentek a zöld kezecskék!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!