Mekkora "bulit" szoktatok csinálni a babátok szülinapjára (napjaira)?
Szeptember 28. lesz a nagy nap. Az első. :)
Ha jó idő lesz, szintén bográcsolás. Ha nem, akkor gyorsan bent összedobok valamit.
Bár biztos vagyok benne, hogy leszünk mi is egy páran, szám szerint anyumék, anyósék, tesóm és párja, nagymamám, szomszédék hárman, és mi hárman. Az akárhogy bandzsítom, 13 fő. Huhhh, mit főzzek? :) Tortát azt biztosan én csinálok.
Szia!
Nálunk most július utolsó hétvégéjén volt az első szülinapi bulija a kislányunknak.
Mi 14-en voltunk. Kint voltunk a kertben,így grillen sütöttünk husit,meg a buli előtt főztem hozzá 3 bögre rízsből zöldséges rízst,meg egy jó nagy adag petrezselymes krumplit. 3 féle pácban voltak a husik,így volt "választék" is... Amúgy olyan 4.5 kg csirkemellet pácoltunk be,ami el is fogyott.
A tortákat én csináltam. Volt egy málnás,meg egy gyümölcsös. Azért ezeket választottam,mert ezekkel nincs akkora probléma...Ja..meg a kislányomnak külön csináltam olyat,amit nem kell sütni.. Babapiskótás-banános-joghurtosat... Tejszínnel feldíszítettem neki,és raktam rá marcipán virágocskákat,meg egy figurát. Na meg persze egy gyertyát is,amit apával ketten fújtunk el a kiscsajszink helyett.. :)
Amúgy a kislányunk tortáját előtte lévő nap adtuk oda,mert péntekre esett a szülinapja,és szombaton tartottuk neki a családit..Úgy volt,hogy csinálok neki egy másik bulira valót is,de nem volt már rá időm,mert mindíg jött valaki hozzánk,és elment az idő...
Az utolsó vagyok. (Júliusi..)
Azt még elfelejtettem odaírni,hogy nálunk nagy lufimizéria volt,így fellett lufizva a kiülő rész,meg amit kapott homokozót is... :)
A földre leterítettünk egy nagy pokrócot,így a babánk is kedvére játszhatott, labdázhatott akivel csak akart..:)
Ja..és külön sütöttünk a csajszinknak is husit,így ő is evett az ünnepi menüből. :) Nem volt bepácolva neki,csak egy picit besózva,és krumplival ette. :)
Még valami ami nekem személy szerint nagyon tetszett...
Lehet kapni a tescoban a partykellékeknél ilyen birthday girl,vagy boy-os feliratú kitűzőt,és mi úgy vittük le a csajszit a kertbe,hogy az rajta volt,és mindenkinek nagyon tetszett benne..:) Nagyon cuki kis dolog szerintem! :)
Utolsó vagyok..! :) -ez elég viccesen hangzik... :)
Nagyon egyszerű! Elővettem egy kis félkör alakú babatányért,azt kibéleltem folpackkal,hogy ne ragadjon bele a cumó... Kibélelés után felszeleteltem a banánt,és kiraktam az egész tálat vele,majd-mondjuk én zselatinnal akartam csinálni,de a párom elhagyta,és csak este mikor csináltam a csajszi tortáját akkor derült ki...:) -na szóval daráltkekszel besűrítettem egy barackos joghurtot,mert hogy azt szereti..,és abból raktam bele a felét,majd ráraktam egy réteg babapiskótát,majd arra a maradék krémet,és ismét egy sor babapiskótát. Nekem ezzel meg is volt a torta... Másnap kivettem a hűtőből,kiborítottam egy kistányérra,és felnyomtam tejszínnel. Na nem az egészet,hanem kihagytam olyan újnyi közöket,hogy mutatós is legyen valamelyest a tortája. Amúgy a banán bebarnult,de gondolom ez természetes...(?)
Amúgy azóta evett a kislányom cukrászdából túrósszeletet,és nagyon ízlett neki.
Szóval aki szereti a túrót,az nyugodtan csinálhat neki tejszínes túrót is.. Gondolom az még finomabb..
Mondjuk sokat nem evett belőle,mert csak minket akart etetni a habbal.. :)
Mondjuk inkább a kisvirágokat zabbantotta le a tortáról... :)
Amúgy mielőtt valaki azt mondaná,hogy miért adtam a babámnak marcipánt,vagy tejszínt...,előtte felhívtam a védőnőnket,és megkérdeztem,hogy szabad-e neki ilyet ennie... Azt mondta,hogy amennyit enni fog belőle annyi nem fog megártani neki...
Ja..és zselatint is ehetett volna...,de olyan torta nem kellett neki.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!