Mikortol kezdik el a babak tudatosan megnyomni a zenelo
jatekok gombjait?
Figyelt kérdés
Hiaba mutogatom a 6 es fel honapos babamnak, hogyan kell meg nem tudja megnyomni. Folyamatosan mutogassan, tanitsam neki vagy maguktol szoktak rajonni?
2010. aug. 24. 22:53
1/9 anonim válasza:
enyém 10 hósan kezdte. rájött, és ha én mutattam, akkor is megismételte.
2010. aug. 24. 23:00
2/9 anonim válasza:
Szia! Mi lányunk is 9-10 hósan kezdte. Előtte párszor megmutattuk, de nem erőltettük. Tetszett neki a zene, a kinézet, a fogása..ezért sokat szórakozott vele. És így magától tanulta meg! Nem vagytok elmaradva, ne aggódj!
2010. aug. 24. 23:02
3/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszodat. Jaj, hat akkor mi meg messze allunk ettol. :)
2010. aug. 24. 23:03
4/9 anonim válasza:
Az én kisfiam 9-10 hónapos kora óta nyomkodja a tanuló kutya gombjait és a játéktelefonét. Előtte ha én nyomtam érdekes volt, de magától nem igazán érdeklődött iránta.
6 hónaposan inkább mindennek a megrágcsáláása volt az érdekes, igaz még most is néha, de inkább már leköti a járás. Én nem mutogattam annyira semmit, magától jött rá sok mindenre, hagyd kibontakozni, ne erőltesd, majd a babád kitapasztalja.
11hónapos baba anyukája
2010. aug. 24. 23:04
5/9 A kérdező kommentje:
Koszonom neked is masodik! Akkor egyelore maradunk meg a csorgoknel. :)
2010. aug. 24. 23:04
6/9 anonim válasza:
Ezek a mai Manók mindig rájönnek, hogy mi mire való ... :)
2010. aug. 24. 23:26
7/9 anonim válasza:
Nekem is kb. 10 hónaposan kezdte. Most 1 éves és nyomkodja a távirányítót, miközben nézi, mi történik a TV-n. :) Annyira aranyos. :) Majd ha elérkezik az ideje, neked is ilyen cuki lesz. :)
2010. aug. 25. 07:25
8/9 anonim válasza:
Szintén 9-10 hónaposan kezdte. Most a 11 hónapos kor felé haladva már ott tartunk, hogy amit soha nem mutattam neki, azt is utánozza. Tegnap épp a pelenkázás közben odaadtam neki a telefonomat, hogy lefoglaljam, persze vette volna a szájába. Azonnal szóltam neki, hogy azzal telefonálni kell, nem megrágni. Erre odarakta a füléhez. :) És többször is, szóval nem volt véletlen.
Úgyhogy nyugi, nagyon nem vagytok még lemaradva. Majd szépen lassan saját magától is rájön, hogy mit hogyan kell működtetni.
2010. aug. 25. 07:59
9/9 anonim válasza:
Ez a finommotorika vagy mi valóban csak 9-10 hónapos korban alakul ki. 6 hónaposan még csak ütögetnek, az ujjaikat csak később kezdik használni. Valami olyan zenélőt keress neki, amit ha teljes tenyérrel üt, csap, akkor zenél, vagy csinál valamit és persze strapabíró játék legyen. Én is nehezen találtam ilyet, mindenhol ugye csak a játéktelefon, stb van, aminek picik a gombjai, így azt ütögetéssel még nem tudja megszólaltatni. Még az ilyen duda szerű sem nagyon jó (pl. a füdőskönyvekben szokott lenni sípoló) mert mi csuklóból tudjuk sípoltatni, de nekik még nincs annyi erejük, hogy ha teljes karból ráütnek, nem szól :o( Szóval valami nagy gombos elemes játékot nézzél neki. Most a fiam megtalálta a simba fali éjjeli fény hold lámpáját (nem raktuk a falra, hanem hordozzuk ide oda) és azt szokta ütögetni. Egyszer bekapcsol, egyszer ki :o) Most kezdte el ő is használni az ujjacskáit, nézegetni a szöszöket a padlón, kapirgászni kb. 8 hónaposan. Most 9 hónapos, gombot nyomni ujjal még nem tud.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!