Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kedves Anyukák! Olyan tortarec...

Kedves Anyukák! Olyan tortareceptet keresek, amit 1 éves szülinapra készíthetnék (bővebben lent)?

Figyelt kérdés

Tojás fehérjét és tejet, vajat, tejfölt mèg nem kapott a kislányom, tojás sárgáját már igen, joghurtot is, liszt is bármilyen lehet.

Túrót most fogom adni neki, remélem az is felkerülhet az alapanyagok listájára.

Gyümölcsök közül, ami jöhet: alma, szilva, körte, őszi/sárgabarack, banán, meggy.

Előre is nagyon köszönöm :)

2021. jún. 2. 10:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
73%
Cáfolnám a 9-est, a tejtermék tud fulladásos rohamot okozni (bár ebben az esetben nem valószínű, mert akkor már a joghurttól is lett volna valami tünete)
2021. jún. 2. 10:42
 12/26 anonim ***** válasza:
67%
Nyilvan nem úgy értettem,hogy idegbeteg vagy, hanem hogy eszmeletlenul eltulzod a lehetseges kovetkezmenyeket.
2021. jún. 2. 10:44
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Itt néz szét esetleg: [link]

Amelyik tejet ír, ott cserélhető nyugodtan rizstejre pl. :)

2021. jún. 2. 10:49
 14/26 anonim ***** válasza:
62%

Kedves kérdező, kitartás, a gyerkőc biztosan örülni fog bármilyen tortának. Nagyon sok ötletet találhatsz facebookom a tejfehérje allergiás csoportban, írj ha segítsek bejutni.

Valószínűleg nem viccből nem adja ezeket a kérdező, egyre több manapság az ételallergiás gyerek, akiknek pont az ilyen, 'én jobban tudom' anyukák miatt (is) marha nehéz.

Az én lányom glutén érzékeny, tejfehérje allergiás. A fiam tejfehérje allergiás és hiába 2 éves, nem kapott még soha diót , mákot, dinnyét, salátát meg csomó zöldség gyümölcsöt, mert ilyen háttérrel rémálom a bevezetés.

Külön öröm, mikor az ilyen okos anyukák megkérdezik hogy de miért korlátozom le ennyire szegényt. Mondjuk nem ők voltak velük intenzíven, és nem ők cserélik a véres pelust ...

Ja, és még ha konkrétan a gyerkőc nem is allergiás, ha szülők azok, akkor is extra óvatosnak kell lenni, lassan és ugrásra készen haladni.

2021. jún. 2. 10:52
 15/26 anonim ***** válasza:
41%

12es, honnan veszed hogy eltúlozza? Az eszem megáll.

Nekem mindkét gyerekem intenzívre került, gépek lógtak róluk, miután ellilultak a kezemben apnoe miatt, amit a TEJ okozott...

Én pl vállalom, idegbeteg vagyok, még a gyerekek közelébe se engedek senkit semmilyen tejes étellel itallal...

2021. jún. 2. 10:56
 16/26 anonim ***** válasza:
51%

15!

Mondjuk onnan, hogy -félénk a joghurt és a tűrő is tejtermék, ergo nehezen elképzelhető hogy ezek után pl a vaj bármi problémát jelenthetne.

2021. jún. 2. 11:00
 17/26 anonim ***** válasza:
28%

Barátnőm lánya szintén két éves, halmozott allergiás, és ő vajat pl nem a tej miatt nem kaphat, hanem a citromsav, és egy bizonyos tartósítószer miatt, ami mindbe van.

Hopp...

Nem mondtam h a kérdező gyermeke biztos tejallergiás, millió egy allergia van.

És elsúgom, a tejallergiás babákat évente, szülinap körül terhelni kötelező, aminek van egy nagyon szigorú, orvos által előírt menete. Eszerint fokozatokban kell haladni, a terhelés közepénél lehet hogy a baba már kap joghurtot, túrót, de rendes tejet még nem, mert az akár hetek is lehet.

2021. jún. 2. 11:07
 18/26 anonim ***** válasza:
44%
Bakker süss neki egy rendes piskótát, ne beszéld tele a fejét, se a tiédet hogy allergiás lesz,mert az lesz.
2021. jún. 2. 11:48
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen szinten allergiás, akkor valamilyen speciális recept kellene.

Ezt az oldalt tudom ajánlani, van rajta sok torta is.

[link]

A tojást szerintem vezesd be, mert egy tortában ha van 1-2 tojás az nem olyan, mint egy rántotta, viszont fontos összetevő a tortáknál.

2021. jún. 2. 11:56
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszönök szépen minden tippet, ötletet, nagyon jók!!!! ezek a linkek, mostmár biztos találok a kislányomnak megfelelőt 🥰

Neki úgyis az lesz a legfinomabb 😉

A tojás fehérjét valóban ideje lesz kipróbálni, de a fokozatosság mentén haladunk 😊

2021. jún. 2. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!