Kedves Anyukák! Olyan tortareceptet keresek, amit 1 éves szülinapra készíthetnék (bővebben lent)?
Tojás fehérjét és tejet, vajat, tejfölt mèg nem kapott a kislányom, tojás sárgáját már igen, joghurtot is, liszt is bármilyen lehet.
Túrót most fogom adni neki, remélem az is felkerülhet az alapanyagok listájára.
Gyümölcsök közül, ami jöhet: alma, szilva, körte, őszi/sárgabarack, banán, meggy.
Előre is nagyon köszönöm :)
Kedves kérdező, kitartás, a gyerkőc biztosan örülni fog bármilyen tortának. Nagyon sok ötletet találhatsz facebookom a tejfehérje allergiás csoportban, írj ha segítsek bejutni.
Valószínűleg nem viccből nem adja ezeket a kérdező, egyre több manapság az ételallergiás gyerek, akiknek pont az ilyen, 'én jobban tudom' anyukák miatt (is) marha nehéz.
Az én lányom glutén érzékeny, tejfehérje allergiás. A fiam tejfehérje allergiás és hiába 2 éves, nem kapott még soha diót , mákot, dinnyét, salátát meg csomó zöldség gyümölcsöt, mert ilyen háttérrel rémálom a bevezetés.
Külön öröm, mikor az ilyen okos anyukák megkérdezik hogy de miért korlátozom le ennyire szegényt. Mondjuk nem ők voltak velük intenzíven, és nem ők cserélik a véres pelust ...
Ja, és még ha konkrétan a gyerkőc nem is allergiás, ha szülők azok, akkor is extra óvatosnak kell lenni, lassan és ugrásra készen haladni.
12es, honnan veszed hogy eltúlozza? Az eszem megáll.
Nekem mindkét gyerekem intenzívre került, gépek lógtak róluk, miután ellilultak a kezemben apnoe miatt, amit a TEJ okozott...
Én pl vállalom, idegbeteg vagyok, még a gyerekek közelébe se engedek senkit semmilyen tejes étellel itallal...
15!
Mondjuk onnan, hogy -félénk a joghurt és a tűrő is tejtermék, ergo nehezen elképzelhető hogy ezek után pl a vaj bármi problémát jelenthetne.
Barátnőm lánya szintén két éves, halmozott allergiás, és ő vajat pl nem a tej miatt nem kaphat, hanem a citromsav, és egy bizonyos tartósítószer miatt, ami mindbe van.
Hopp...
Nem mondtam h a kérdező gyermeke biztos tejallergiás, millió egy allergia van.
És elsúgom, a tejallergiás babákat évente, szülinap körül terhelni kötelező, aminek van egy nagyon szigorú, orvos által előírt menete. Eszerint fokozatokban kell haladni, a terhelés közepénél lehet hogy a baba már kap joghurtot, túrót, de rendes tejet még nem, mert az akár hetek is lehet.
Ha ilyen szinten allergiás, akkor valamilyen speciális recept kellene.
Ezt az oldalt tudom ajánlani, van rajta sok torta is.
A tojást szerintem vezesd be, mert egy tortában ha van 1-2 tojás az nem olyan, mint egy rántotta, viszont fontos összetevő a tortáknál.
Köszönök szépen minden tippet, ötletet, nagyon jók!!!! ezek a linkek, mostmár biztos találok a kislányomnak megfelelőt 🥰
Neki úgyis az lesz a legfinomabb 😉
A tojás fehérjét valóban ideje lesz kipróbálni, de a fokozatosság mentén haladunk 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!