Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jól csinálom/csináljuk?

Jól csinálom/csináljuk?

Figyelt kérdés
Ez így jó?Van egy három hónapos babám. Szerintem ő tipikusan a két emberes babák közé tartozik. Anyatejes és két óránként szoptatom.Napközben igyekszem ellátni a házimunkát, kétnaponta főzést,babával a játékot, jobb időben sétálunk. Az esti fürdetést most már egyedül csinálom, mert a párom későn ér haza.Szerintetek az mennyire gáz, hogy a párom megy bevásárolni hétvégente egész hétre illetve a postát is ő intézi? Valamint az esti altatást ő intézi, ha én már hulla vagyok.

#baba #Napiteendők
2021. máj. 23. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Úgy csináld ahogy nektek és a babának a legjobb. A lányom 10 hónapos és még mindig a párom intézi a nagybevásárlást. Az altatás viszont mindig az enyém, mert vele mindig játszana. Én ha mindannyian elégedettek vagytok, akkor igen jól csinálod.
2021. máj. 23. 17:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel, hogy ti mit és, hogy csináltok senkinek semmi köze hozzá, ha nektek így jó akkor csináljátok így. Ismertem olyat ahol mindent apuka csinált míg kicsi volt a gyerek, mosás, főzés, takarítás mind ezt munka után, hogy anya teje biztosítva legyen, na ez vicces, de ehhez sincs köze senkinek.
2021. máj. 23. 17:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ahogy nektek jó, úgy csináljátok. Miért lenne gáz, hogy a párod megy bevásárolni? Amióta megszületett a lányunk, nálunk is ő csinál nagy bevásárlást, neki van autója. Az sem baj, ha ő altat, én sem bánnám néha, de nálunk ez is az én dolgom.
2021. máj. 23. 19:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Azon kívül nem is csinál semmit .?
2021. máj. 24. 10:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Takarításba szokott besegíteni hétvégente meg a főzésbe. A baba inkább rám marad. Ő is elvan vele, játszanak is, de ahogy észrevettem, ahogy nő a baba és egyre több foglalkozást igényel, ez alatt azt értem hogy ha pl. épp ébren van és nem tudjuk letenni még 2 percre sem, mert épp rossz napja van akkor inkább nálam van. Ő pedig addig csinálja a főzést vagy a takarítást.( Ne kövezzetek meg, de néha szívesen átvenném ezeket és átadnám a babát, hogy ezzel is kikapcsolódjak, mert ingázik Ausztriába minden nap. Reggel 5-től akár este 8-ig is dolgozik és mire hazaér én is mosott kaki vagyok. Ezért is van, hogy este ő altatja általában)
2021. máj. 24. 11:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Amennyiben nálatok működik ez a rendszer, nem értem miért vársz másoktól megerősítést. Mi a gáz? Mindketten foglalkoztok a közös gyereketekkel teljes jogú szülőként, a háztartásban lévő dolgokat is megosztjátok.

A mi fiunk is szó szerint "matrica baba" volt, most már 4 éves lesz, továbbra is igényli a foglalkozást, így egészséges és boldog kisfiú. A férjemmel mindketten kivesszük a részünk mind a gyereknevelésből, hiszen mindketten akartuk őt, mind a munkából, mind a háztartási dolgokból. Így funkcionálunk családként.

Sok ismerősöm máshogy csinálja. Anya nem dolgozik, jajj mert gyereket szült, apa meg otthon nem segít, mert hát anya otthon van... Náluk biztos ez a normális. Mégis miért érdekelne ez engem? A véleményüktől se több, se kevesebb nem lesz a mi családunk.

Te sem másoktól kell igazolást várj a saját családotok működésével kapcsolatban.

2021. máj. 25. 16:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Hat túl sol dolga nincs otthon... Szomorú h inkább takarit addig se a picivel legyen. Szomorú h te rossznak erzed magad mert o bevasarol. Szomorú h ennyire bizonytalan vagy es masoknak akarsz megfelelni! Amúgy ha neked jo így akkor mindenki maradjon csondbe de azt erzem neked nem jo ez így!
2021. máj. 25. 21:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Mibol gondolod hogy tobbemberes? Ha tudsz mellette hazimunkat csinalni akkor nem valoszinu hogy az :) itt van a pontos leiras mikor szamit egy gyerek tobbemberesnek [link]

Szerintem inkabb faradt vagy, ha 3 honaposan orakig szopizik az normalis. A nogyogyaszom nevetve mondta hogy koltozzek a tv ele fel evre :D kb igy is volt. Eletemben annyi sorozatot nem neztem mint akkor, most mar 9 honaposak vagyunk es napi 3x szopizik alvashoz. Pedig mindig cicire raktam mikor kerte.

Nekem is pihenes volt a takaritas az elso fel evben. Mond neki hogy vegye at neked ez pihi lenne :)

2021. máj. 26. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!