Milyen idős korban tudnak általában a gyerekek egyedül enni?
6 hónaposan mikor tudott ülni egyedül naponta kapott egy babapiskótát, szépen elrágcsálta. 7 hónaposan kiflit fonott kalács briós darabot kapott kézbe. 8 hónaposan paradicsom, barack narancs,banán darabokat, azt ette az etetőszék tálcájáról. 9 hónaposan sajt, virsli felvágott kenyér spagetti spenotos tészta túró rudi, tejszelet felszelve, kézzel ette.
1 éves kora után már mindent kapott, azt ette amit mi, de még mindig kézzel, fasirt rántott hús, töltöttpaprika hurka kolbász, főtt krumpli répa, hasábburgonya stb. Most 1,5 éves, ha olyan az ebéd hogy kézzel meg tudja enni maga eszi, ha főzelék én etetem, az elején próbálkozik maga de bal kézzel eszik, és fordítva tartja a kanalat, mielőtt a szàjához érne leesik róla minden, így etetem én a főzelékekkel, gulyással, egytálételekkel.
A 8 hónaposan magától evés elvárása szerintem erős túlzás. Bár ezalatt két dolog is érthető:
- egyedül eszik a tányérról kézzel,
- önállóan eszik evőeszközzel.
Nem mindegy melyikre gondolunk.
Egy 9 hónapos gyereknél szerintem már nem túlzás "elvárni", hogy darabos gyümölcsöket, kukit, bulátát, kiflivéget egyedül is felvegyen a tányérról és megegye. Szépen fokozatosan rá kell vezetni a gyereket, megmutatni neki a módját.
Ja, de a húgom fia bár eszeget kézzel (10 hónapos), még mindig inkább maszatol. Gyereke válogatja.
Az evőeszköz téma egészem más, arra még bőven ráértek.
Egyébként mindkettő függ attól (így vettem észre), hogy a baba hogyan volt szoktatva és mennyire érdekli egyáltalán őt ez az egész.
De még nagyon sokáig nem fogod otthagyni úgy sem egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!