Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem kaptam meg a gyed-et. Hol...

Nem kaptam meg a gyed-et. Hol tudok érdeklődni hogy miért nem utalták?

Figyelt kérdés
Nyaralni voltunk, tegnap mentem be a postára, de azt mondták nincs bent pénzem. Járt már így valaki? Mit kell ilyenkor tenni, hova telefonáljak?
2010. aug. 24. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem úgy rémlik a postai értesítőben (amit ilyenkor bedobnak a postaládába) az áll, hogy ha 5 (?) napon belül nem veszed fel, akkor visszaküldik a feladónak. De szerintem a postán meg kellett volna mondaniuk, hogy visszaküldték-e. Ha igen, akkor az oepen tudsz érdeklődni, hogy ilyenkor kiküldik-e újra X. nap múlva vagy mikor küldik?

Legközelebb ha elutaztok és vársz pénzt, adj valamelyik szomszédnak (vagy rokonnak) meghatalmazást, hogy felvehetik. És akkor biztos, nem küldik vissza a feladónak.

2010. aug. 24. 10:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Szóltam a postásnap hogy elutazunk, arról tudtak. Nem küldték vissza, nem ez a baj, hanem hogy nem is érkezett meg a postára a pénzem. Voltam bent, utánanéztek semmi nyoma, hogy pénzt kaptam volna ebben a hónapban. Családit azt még megkaptam, de gyed sehol...
2010. aug. 24. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nem is kapták meg, akkor mindenképpen az oep az illetékes.
2010. aug. 24. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, jut eszembe:

A gyermekgondozási díjat havonta utólag kell folyósítani, kifizetőhely esetén a bérfizetési napon,

az egészségbiztosítási pénztárak pedig a tárgyhónapot követő hó 10. napjáig teljesítik azt, az igénylő

kérelme szerint postai úton vagy bankszámlára átutalással.

A határidő lejártát követően kifizetett ellátások esetén a késedelembe esett egészségbiztosítási pénztár

kamatot köteles fizetni a gyedre jogosult részére (nem kell megfizetni a kamatot, ha a kamat összege

nem haladja meg az 1000 Ft-ot). A késedelemre fizetett kamat mértéke minden naptári nap után a

felszámítás időpontjában érvényes jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része.

2010. aug. 24. 12:28
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos infókat! Postára tuti nem jött, mégegyszer utánanéztek bent. Hívtam a drága illetékeseket, 8-12 óráig lehet érdeklődni telón, 2 órán keresztül hívtam 2 számot felváltva, vagy nem vették fel, vagy foglalt volt. Röhej hogy nem tudok még utána kérdezni sem, de ha én felejtenék el fizetni, már jönne a kamatos kamat....

Kiborító.

2010. aug. 24. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!