Mit tegyek ha 17 hónapos kisfiam egyáltalán nem hagyja,
hogy megmossam a fogát?
Figyelt kérdés
Már próbáltam az ujjra húzhatós fogkefét, a simát, hogy vele együtt mosom én is, együtt mossuk az övét, de egyszerűen nem engedi. Azt nem akarom, hogy üvöltés legyen belőle, nehogy egy életre megutálja a fogápolást.
Vannak bevált ötleteitek?
Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 23. 22:44
1/6 anonim válasza:
Nálunk az jött be, hogy odaadtam neki a fogkefét, és nem is próbáltam segíteni neki (akkor csak tiltakozott), csak hagytam, hogy bíbelődjön vele. Mivel engem látott sokszor fogat mosni, tudja, hogy mire való. Nyilván nem túl hatékony egyenlőre, de jobb, mint a semmi. Ügyesen körbeforgatja a szájában a fogain a fogkefét, egyenlőre ennyi. Itt tartunk. Vagy így már próbáltad? Mert akkor bocsi....
2010. aug. 23. 23:10
2/6 anonim válasza:
Gondolom jön a foga. Az én lányom akkor nem engedte. 2 fog közt elég jól ment. Amióta meg kint van az összes foga, azóta egész könnyű. Én megmutattam neki az amalgám töméseimet. Hát elég rondák. Mondtam neki, hogy neki is ilyen ronda fekete lesz a foga, ha nem mossa, csúnya, és fáj. Azóta engedi.
2010. aug. 23. 23:41
3/6 anonim válasza:
Nálunk két fogkefe van, egy felnőtt és egy gyerek.
Megeszegeti a felnőttet, a gyerekkel meg bíbelődik, kicsit hosszú idő, de jól megy...
2010. aug. 24. 07:47
4/6 anonim válasza:
add neki oda a fogkefejet, es mossatok egyutt fogat.
sika-mika,lehet jatekot csinalni belole
nalunk ez valt be
imad fogat mosni tiz hos kora ota
(jo, nalunk a fogmosas az, hogy en gyorsan megmosom a fogait, ahogy tudom, mikozben o is "sikálja" az enyemet, amikor megunja, leszivja es megeszi a fogkremet, utana visszaadja :))
2010. aug. 24. 08:56
5/6 anonim válasza:
Kisfiam 15 hónapos. Ő meg csak úgy engedi hogy megmossam a fogát, ha nincs rajta fogkrém. Ha meglátja a fogkrémet ( Nenedent) vagy megérzi az ízét utána már nem tudok a szájába nyúlni. Kisfiamnak az nagyon tetszik, mikor ül a fürdőkádban és folyik a víz a zuhanyból, ő meg alátartja a fogkefét és így mossa magának a fogát. Próbáld ki, háta a kisfiadnak is tetszene.
2010. aug. 24. 12:44
6/6 A kérdező kommentje:
Én is Nenedenttel mosom a fogát, lehet, hogy Ő is azt nem szeretni? Ki fogom próbálni nélküle!
És az is jó ötlet, hogy amíg én az övét, Ő az enyémet mossa!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!