Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy komolynak induló kapcsolat...

Egy komolynak induló kapcsolatban mikor érdemes beszélni arról, hogy mi legyen a babával?

Figyelt kérdés

Adott egy fiatal, 25-28 év körüli pár. Mind a ketten komolyat szeretnének a másiktól, együtt vannak, tervben van az összeköltözés, miegyéb.

Mikor "lehet" már beszélni arról, hogy ki mikor tervezi a családalapítást?

Egy másik kérdésről jutott ez eszembe, ahol a kérdező hölgy leírta, hogy a párjával nyáron összeköltöznek és pár éven belül szeretnének kisbabát is. Viszont még csak most lesznek 1 éve együtt és többen emiatt nekiestek, hogy hova akar még gyereket. Pedig szerintem ott nem erről volt szó, csak leírta, hogy pár éven belül szeretnének. Szerintem 30-hoz közel azért nem annyira kirívó dolog ez, főleg ha több gyereket is akarnak.

Azért is kérdezem, mert én 26 éves vagyok, alakul egy párkapcsolatom és a korábbinak fél éve lett vége, még gimis diákszerelemként indult. Ott meg 15-16 évesen nem fektettük le előre, hogy akkor x év múlva házvásárlás, rá 1 évre gyerek, kiskutya, akármi. Szóval a kérdésem az lenne, hogy a komolyabb tervekről mikor illik beszélni? Nem úgy akarom indítani az első közös reggelünket én sem, hogy na mikor kérsz meg, mikor jöhet a gyerek, de azért 30-32 éves koromig sem akarok várni azzal, hogy egyáltalán ez szóba kerülhessen.

2021. máj. 16. 12:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan nem emlékszem mikor beszéltünk erről először, de mind a kettőnknek egyértelmű volt, hogy nem szórakozunk meg időt húzunk egymással.

Már azért is, mert én nőként 5 évvel idősebb vagyok nála.

Szoval mondjuk az első 3 randin belül világossá tettem, hogy én késznek érzem magam a családalapításra, és nem szándékozom 10 évet várni egy megkérésre és gyereket is akarok min. 2t de inkább 3at 😁 és nem mindenáron, vagyishogy csakis a megfelelő partnerrel, szóval ha ez neki bármi miatt nem tetszik, tudja hol az ajtó. 1.5 év múlva megkért,

A 2 . Évfordulónkon lett volna a lakodalom, de a covid miatt 2 tanús esküvő lett és pár hét múlva születik első baba .

2021. máj. 16. 14:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen összejöttem egy fiúval, már az elején téma volt a jövő. Nem ugyanazok voltak az elképzeléseink, szakítottunk is nem egész egy év után. A mai napig hálás vagyok neki hogy lehetett vele erről őszintén beszélni és nem csesztem el az életemből több évet.

22 évesen összejöttem egy másik fiúval, vele is szinte azonnal szóba került a jövő. Hasonló elképzeléseink voltak. Nem minden a terveink szerint alakult, de szerencsére nem is véstünk kőbe semmit. 8 évvel később esküdtünk, terhes is akkor voltam először.

Én úgy gondolom, érdemes beszélni a jövőről, elképzelésekről, és ahogy szóba kerül pl a gyerekkor, a szülőkkel való viszony, a hobbi, ugyanígy az is hogy ki hány gyereket szeretne, hol szeretne élni, milyen életre vágyik. Ezek fontos dolgok, aki egy ilyen beszélgetéstől elmenekül, attól én is elmenekülnék.

2021. máj. 16. 14:39
 13/15 anonim ***** válasza:
80%
28 éves már nem olyan fiatal. Ez már az a kor amikor MIELŐTT osszekoltozunk már atbeszeljuk ki mit akar és nem pocsékoljuk az időnket olyanra aki nem azt akarja mint mi. Ez nem azt jelenti, hogy rögtön neki kell állni gyereket csinálni, de az elképzelésnek egyeznie kell.
2021. máj. 16. 14:44
 14/15 anonim ***** válasza:
68%

Kb az elso oraban kozoltem h soha nem akarok gyereket.

Most 26. eves hazasok vagyunk 🙂

Szerintem minnel elobb

2021. máj. 16. 18:35
 15/15 anonim ***** válasza:
82%
Olyan 3-4. randin jött szóba ez, hogy akarunk-e majd gyereket. Mindketten mondtuk, hogy igen, majd egyszer, ennyi volt. Ekkor 21 és 26 évesek voltunk, nem ez volt a prioritás. Az meg, hogy mikor pontosan, idővel jött.
2021. máj. 16. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!