Issz anyák! Mennyit tudtatok sétálni a babával 2 hónapos kora körül?
Nagyobb sétára (értsd: 20+ perc) olyan 7 hós korától, amikor már kiült és tudtam használni a sport ülését a babakocsinak. Egyébként nem nagyon szeretett sétálni, nem látott ki a mózesből sem, és a hurciból sem (amit amúgy szintén nem szeret annyira).
Én nem erőltettem. Párnaponta kimentünk pár percre körözni a ház körül és ennyi, elfogadtam, hogy az én lányomnak ez nem örömforrás, ő nem az a fajta, aki majd a babakocsiban bealszik.
De nálunk az is előny, hogy itthon jól elvan, nem volt soha hasfájós, szóval emiatt is könnyű volt elfogadni, hogy ő nem az a sétálós típus.
Most már, hogy sportülésben csücsül és nézelődik mindenfelé, már tudunk menni 1,5-2 órát is akár. De sosem a szopizás volt a korlátozó tényező, még most is iszsz baba, és én egyébként sem vagyok szívbajos a park közepén szoptatni, ha esetleg ott jönne rá. De persze igyekeztem mindig evés után indulni, aztán jellemzően 10 perc után fél kezemben a gyerekkel, másik kézben a babakocsit manőverezve spuriztam is vissza.
Majd mikor már jár és szalad, akkor fontos naponta sokáig elvinni valahová, amíg ilyen kicsi, addig szerintem felesleges erőltetni, főleg ha ennyire ellenkezik. Idővel ő maga fogja követelni.
3.gyermek, kórházi hazajövetel napjától jön velem ahová menni kell. Kb 3 óránként eszik, tehát 2 órás séta is belefért ha úgy alakult, megszoptatom bárhol ha kell, ha autóval megyünk átpelenkázom a csomagtartóban vagy a hátsó ülésen. Hordozókendő a barátom, babakocsizást pedig akkorra időzítem amikor elfárad és alvás jön. Addig tolom amíg alszik.
Hozzáteszem elsőnél még én is alárendeltem mindent és a babához igazítottam az életem:) de napi 2x akkor is találtam időt kivinni.
Nekünk 3in1 babakocsink van, szóval az autós ülés részt is bele lehet tenni, abból kilát, úgy érdekesebb neki, de a lényeg, hogy mozgásban legyen, máskülönben nyafog... :D
Pont ma 2 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!