Tényleg nem kell adni D-vitamint a gyerekemnek?
Vigantolt még sosem írt fel nekem a doki, úgyhogy magamtól vettem meg.
Napi 2 cseppet kap a 20 hónapos lányom.
Oké,hogy nyár jön de napot még eddig összesen talán 5-7 napig láttunk azt is elszórva nem egyben. :D
Nem éri meg megkockáztatni az angol kórt,én inkább adom neki.Van olyan nap is amikor az ember nem megy ki a házból hiába van nyár vagy legfeljebb este mentek.(pl kánikulában vagy csak szimplán nincs kedved megolvadni odakint a napon..)
Recept nélkül is 700-800ft a D vitamin csepp az azért nem akkora összeg.Vigantol,Eurovit,Innopharm,JutaVit,Herba D,Naturland.Ezeket mind felsorolták a Benuban is egy sincs 990ft felett.:D
Miért van lepontozva a 10-es? Igaza van,nem csak gyereknek kell hanem felnőttnek is.De legalább gyereknek illik adni.Nem kötelező,de ajánlott.:D
És el kell olvasni a D vitaminok utasításait is,nem mindegyikből 1 vagy 2 csepp az ideális.Rá van írva,hogy milyen korban mennyit javasolt..
14! Nálunk a Vigantolból és az Eurovitből is 3 cseppet kell adni a lányomnak. Pedig már 5 éves,és vagyunk eleget a szabad levegőn..
Szerintem az 1-2 csepp az semmire sem elég.
A 'szerinted' rész ott a lényeg.
Minden készítményt másképp kell adagolni.1-2 cseppet írnak,ha az orvos (vagy jelen esetben te) úgy látja,hogy kell a 3 akkor adagolható a 3.
Vigantolból egy éves kor alatt 1 cseppet szoktak mondani nyáron,télen kettőt.
Míg Innopharmból kettőt nyáron,négyet télen.
Orvos,patikus tud segíteni vásárláskor így se túl se alul adagolva nem lesz a gyerek :D
15) Az orvos véleménye lenne a lényeg nem az,hogy szerinted mennyi elég vagy sem.3 csepp nagyon sok,sok esetben még a kettő is.
Előbb vagy utóbb túl fogod adagolni a saját gyerekedet a hülyeséged miatt.De te tudod..
Gondolom nem is olvastad a vigantol papírkát sem.
" Napi 2 cseppet (1000 NE (nemzetközi egység) D3-vitamin) meghaladó adag hosszantartó alkalmazása esetén a vér kalcium tartalmának alakulását figyelemmel kell kísérni.
- Óvatosan adható:
- ha kórtörténetében vesekövesség fordult elő.
- szarkoidózis (ismeretlen eredetű, leggyakrabban a tüdőket érintő, gyulladásos csomók képződésével járó megbetegedés) esetén.
- egyéb D-vitamin bevitel esetén (például más gyógyszerekkel).
- mellékpajzsmirigy-alulműködés kórformái esetén."
Szóval túladagolni nem fogom :).
Amúgy vérvétel nélkül nem tudja a doki sem meghatározni, hogy hány csepp kell. Nemhogy még a szülő!
Le lehet pontozni de az orvosi álláspont általánosan az, hogy 1 éves kor után ( felnőttnek is )
Okt-màrc közt kell adni
Más megint az egyéni esetek., mint a szintén full
Lepontozott válaszadónál.
Pl a lányomnak minden másnap szabadott 1 cseppet adni 1 éves kor alatt is a 400NE-ből
Alig tapintható kutaccsal született.
Fiamnak pedig 2-3 cseppet naponta.
3,5 cm kutacsa volt.
Ugyanaz az orvos...
Egyébként nekem kapnak D vitaminnal dúsított halolajat minden nap.
Emellett csak télen kapnak pluszban D vitamint.
Magam heti 3 alkalommal szedek nagyjából..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!