Császáros szülés után is ki kell várni a 6 hét sexmentes tisztulási időt?
Én külföldön élek, jó egy hete szültem és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a kórházból való hazainduláskor nem kötötték ki, hogy hány hetet várjunk a szexszel. Rákérdeztem és annyit mondtak, hogy amint a gyermekágyi vérzés, folyás megszűnik és késznek érezzük magunkat rá, illetve nem tapasztalok semmilyen zavaró elváltozást a hüvelynél, akkor belevághatunk. Rákérdeztem, azt mondták, hogy ilyen nincs, hogy hat hét után áll kész a szervezet, mert van akinek három hét is elég, van akinek nyolc sem. Itt is hat hét után van kontroll és összesen annyit mondtak, hogy ha azelőtt elkezdenénk, akkor addig óvszert használjunk egyrészt a fertőzés elkerülése miatt, másrészt mert fogamzásgátlót csak a hat hetes kontrollon írnak fel, illetve első szexuális együttlét előtt készítsünk be síkosítót, mert nagy eséllyel szükség lesz rá. Mindezt úgy mondták nekem, hogy hüvelyi úton szültem, gátvédelemmel egy közel négy kilós gyereket. Varrataim nincsenek, csak egy nagyon pici repedésem.
Mi így négy hetet tűztünk ki a férjemmel, függően a vérzéstől.
Tudom, ez egy más ország, teljesen mások a szokások, máshogy vezetnek le egy szülést is, mint otthon és nagyon sok babaápolási dologhoz másképp állnak hozzá. Ugyanakkor meg nem hiszem, hogy tévednének és rossz lenne ez a hozzáállás, különben változtatnának rajta.
Ezzel nem bátorítani akartalak, csak elmesélni a tapasztalatomat.
szia
épp tegnap mesélte a nődokim, hogy ők a feleségével 4 hét után estek egymásnak :) mert szemlesütve bevallottam a 6 hetes kontrollon, hogy nem bírtuk ki eddig. azt mondta semmi gáz, ha a nő kívánja, fel van rá készülve. persze szerintem csak óvatosan, fokozatosan próbálkozzatok. a fertőzésveszélyt szóba sem hozta a dokim, de szerintem az óvszer beválhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!