Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tartjátok hülyeségnek a...

Nem tartjátok hülyeségnek a Suttogó módszerét? Mi jó van benne?

Figyelt kérdés
2010. aug. 22. 17:19
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Nem olvasom, 30 oldalig jutottam. A titka a gyereknevelésnek nem egy könyvben van, hanem sok szeretet, törődés, odafigyelés, és nem fog üvölteni a gyerek. Amióta hazajött a kórházból, ill jöttünk nem vagyok lusta mondókázni vele, tornázunk, mesélek neki, ésigen, nem hagytam sírni egy percet sem. Más kétségbeesik ha nem alszik a gyerek kaja után. Miért??? Annál több idő marad a klettesben eltöltött időre. Nem könyvből kell nevelni egy gyereket, hanem tudatosan. Ennyi. Nem születik senki hisztisnek vagy jó babának, a szülőktől függ mennyire van kielégítve a baba igénye. Hozzá alkalmazkodunk, nem ő hozzánk.
2010. aug. 22. 21:14
 12/43 A kérdező kommentje:
19.28-as... ezt ki írta? Nagyon is igaza van. Ha sír a gyerek, az anyukája kell neki... a testközelség. És igenis, ha nyugtalan a babám, cicire teszem, hiszen így érzi igazán a közelségemet. 5 év múlva már úgyse tehetem cicire. :)
2010. aug. 22. 21:17
 13/43 anonim ***** válasza:
50%

Én elolvastam belőle 30 oldalt, annyi doszt elég volt belőle. Csak annyit tartottam érdemesnek megfogadni belőle, hogy figyeljünk a gyerekre és ismerjük meg őt.

Onnantól kezdve azonban, hogy nem szabad felvenni, ha sír, meg nem szabad igény szerint szoptatni, helyette adjak teát, én lecsaptam a könyvet, és féláron eladtam a Vaterán. Bánom, hogy megvettem, jobb helyre is tudtam volna tenni azt a 2600 Ft-ot.

2010. aug. 22. 21:24
 14/43 anonim ***** válasza:
52%
2010. aug. 22. 21:27
 15/43 anonim ***** válasza:
21%
Kedves kérdező. Nem kommentálom a kommentjeidet. Hány gyereket neveltél fel eddig, és mennyi idősek a gyermekeid? Fiúk vagy lányok? Egyelőre csak ennyit kérdezek.Ja, és hány éves vagy?
2010. aug. 22. 21:35
 16/43 anonim ***** válasza:

gyereknevelés - személyre szabva:

[link]

2010. aug. 22. 21:42
 17/43 anonim ***** válasza:
68%

NYugi, én is hülyét kapok, amikor meglátok egy-egy olyan kérdést, amiben a NAPIREND szó szerepel, de leginkább akkor, amikor valaki egy 5-6 hónapos (valóban folyton változó alvás/evés/játékidő igényű) babával sóhajtozik, hogy jaj, a jól kialakított napirendünk borul, mert a baba xyz-t tovább/rövidebb ideig csinál, mint eddig, és most mi lesz, hogy térjünk vissza a napirendhez.

Sokan nem értik meg, hogy mit is jelent a napirend.

Emellett találtam egy-két hasznos dolgot is benne, pl. a baba jelzéseit, sírásait.

De emellett tényleg én is azt érzem, hogy ez a könyv olyan amerikai anyukáknak íródott, akik minél előbb szeretnék a gyerekükkel megtanítani, hogy boldoguljanak egyedül. Egy baba nem ilyen még, neki az anyukájára van szüksége.

2010. aug. 22. 21:54
 18/43 A kérdező kommentje:

Gyógypedagógus vagyok, közvetve tucatszám nevelek gyereket, működik a módszer. Anyukám ugyan azzal az elvvel nevelt, amivel én a fiamat, és tökéletesen működik a dolog, mind a 3 gyerekével... Ne kommenteld, valószínű nem tudsz mit mondani, én se tudnék, ha molyként bújnám az irodalmat, hogy mit kezdjünk egy gyerekkel.

Ösztön. Ez benned is, bennem is bennünk van, nem kell ledegradálni saját magunkat, egy idióta nő okoskodása nélkül is fel lehet nevelni egy gyereket, sőt! százszor jobban mint aszerint.

2010. aug. 22. 21:56
 19/43 A kérdező kommentje:
A gyerek jelzéseit könyv nélkül is meg lehet tanulni, ahogyan mindenki megtanulja előbb utóbb. Erre van az első 6 hét, azaz az újszülött kor. A gyerek folyamatosan változik, fejlődik így kizárt, hogy a gyermek személyiségét figyelembe véve tudnánk a suttogó által kibontakoztatni. Igazatok van, nyomjuk csak el a gyerekt hogy nekünk könnyebb legyen...
2010. aug. 22. 21:58
 20/43 A kérdező kommentje:
Ja, és van napirendünk, amit a fiammal közösen alakítottunk ki. Közösen.Nem én mondtam meg mikor legyen éhes, mikor legyen fáradt, ahogyan nekem se mondhatja meg ezt senki. És képzeljétek, tud bárhol aludni, alkalmazkodik az újhoz, nem éri traumaként ha kizökken a napirendjéből, hanem mosolyogva keresi az újdonságokat.
2010. aug. 22. 22:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!