Nem tartjátok hülyeségnek a Suttogó módszerét? Mi jó van benne?
Én elolvastam belőle 30 oldalt, annyi doszt elég volt belőle. Csak annyit tartottam érdemesnek megfogadni belőle, hogy figyeljünk a gyerekre és ismerjük meg őt.
Onnantól kezdve azonban, hogy nem szabad felvenni, ha sír, meg nem szabad igény szerint szoptatni, helyette adjak teát, én lecsaptam a könyvet, és féláron eladtam a Vaterán. Bánom, hogy megvettem, jobb helyre is tudtam volna tenni azt a 2600 Ft-ot.
gyereknevelés - személyre szabva:
NYugi, én is hülyét kapok, amikor meglátok egy-egy olyan kérdést, amiben a NAPIREND szó szerepel, de leginkább akkor, amikor valaki egy 5-6 hónapos (valóban folyton változó alvás/evés/játékidő igényű) babával sóhajtozik, hogy jaj, a jól kialakított napirendünk borul, mert a baba xyz-t tovább/rövidebb ideig csinál, mint eddig, és most mi lesz, hogy térjünk vissza a napirendhez.
Sokan nem értik meg, hogy mit is jelent a napirend.
Emellett találtam egy-két hasznos dolgot is benne, pl. a baba jelzéseit, sírásait.
De emellett tényleg én is azt érzem, hogy ez a könyv olyan amerikai anyukáknak íródott, akik minél előbb szeretnék a gyerekükkel megtanítani, hogy boldoguljanak egyedül. Egy baba nem ilyen még, neki az anyukájára van szüksége.
Gyógypedagógus vagyok, közvetve tucatszám nevelek gyereket, működik a módszer. Anyukám ugyan azzal az elvvel nevelt, amivel én a fiamat, és tökéletesen működik a dolog, mind a 3 gyerekével... Ne kommenteld, valószínű nem tudsz mit mondani, én se tudnék, ha molyként bújnám az irodalmat, hogy mit kezdjünk egy gyerekkel.
Ösztön. Ez benned is, bennem is bennünk van, nem kell ledegradálni saját magunkat, egy idióta nő okoskodása nélkül is fel lehet nevelni egy gyereket, sőt! százszor jobban mint aszerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!