Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gázkonvektor - hogyan tartjáto...

Gázkonvektor - hogyan tartjátok tőle távol a gyereket?

Figyelt kérdés

Gázkonvektorok vannak a szobákban, a kislányunk 15 hónapos. A hideg miatt valamelyik nap kénytelenek voltunk bekapcsolni. De a kislány folyton odamegy, megfogja, simogatja... most még nem forró csak langyos, még nem tudja megégetni a kezét, de mi lesz télen?

Ti hogyan oldjátok meg?

Lecserélni most nincs anyagi keret.

2011. okt. 1. 11:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
a külső burkolat télen sem lesz forró. nekünk is az van. én nem küldtem el soha, nem piszkálja.
2011. okt. 1. 11:22
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos a konvektor teteje forró lesz (fürdésnél próbáltuk) és a kislány eléri. És más simán eltekeri a hőfokszabályzót is. Előre félek mi lesz télen :(

Elől is elég meleg ahol a lyukak vannak. Sajnos ez régi típusú konvektor.

2011. okt. 1. 11:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ezzel soha nem volt probléma, mert a gyerek megtanulta, hogy süt. Egyszer nyúlt oda, utána messziről kerülte.
2011. okt. 1. 11:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy picit túl dimenzionálod a dolgot. Számtalan gyerek felnőtt már hasonló konvektorokkal felszerelt lakásokban, nem beszélve még manapság is van aki kályhával fűt. Vannak a lakásban dolgok amihez egy gyerek nem nyúlhat, a konvektor ezen dolgok egyike. A fiam is csak azután hitte el, hogy a sütő megégetheti a kezét miután az tényleg megtörtént. (Utána sokáig nagy ívben kerülte a tűzhelyet ha nem volt bekapcsolva.)Természetes az is, hogy az ember megpróbálja megóvni az ilyen balesetektől a gyerekét, de ettől még egy-egy ilyen kis baleset szinte minden gyerekkel történik.
2011. okt. 1. 12:16
 5/8 krisztivan ***** válasza:
100%
Nálunk is az van.1 éves a fiam és én először a sütővel voltam ilyen bajban.Mindig kizártam addig a konyhából amig meleg volt a sütő.Aztán rájöttem hogy megmutatom neki (nagyon óvatosan odaérintve a kezét)hogy milyen az amikor meleg.Máshogy én nem tudtam neki megmagyarázni hogy "meleg".És nagyon aranyosan azóta ha mondom hogy-meleg-akkor elkerüli.Ezt fogom csinálni a konvektorral is.Bár nálunk a gombok tekerése és nyomkodása szigorúan tilos már az elejétől fogva,így ezzel nem lesz gond.
2011. okt. 1. 12:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
2011. okt. 1. 12:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is állandóan azt piszkálja, püföli, nyitogatja. De télen szerintem nem lesz vele baj.

Már tisztában van azzal, hogy forró, süt..., és akkor nem nyúl a dolgokhoz.

Nem lesz gond nálatok sem, rájön, hogy miért nem szabad!

2011. okt. 1. 22:27
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Most langyos, egyelőre még szereti piszkálni. De majd leszokik :)

2011. okt. 2. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!