Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem jár hozzánk védőnő?

Miért nem jár hozzánk védőnő?

Figyelt kérdés
2008. dec. 5. 22:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Nemtudom mennyi idősek vagytok,de már az első napon mikor hazajöttök a védőnőnek és a gyerekorvosnak ki kell mennie házhoz.Az első 2-3héten szoktak kimenni a védőnők hogy tanácsokat adjanak az anyukának,utánna inkább akkor ha oltásra kell vinni a picit.Régen 2hetente jelentek meg a védőnők a családoknál de ez már a múlt,már ez a rendszer sem úgy működik mint régen.Remélem azért van aki ellát tanácsokkal mert egyedül "főleg ha első baba" kemény dió.De nyugodtan tedd fel a védőnődnek a kérdést hogy miért nem jár hozzátok?Neki ez a dolga.
2008. dec. 5. 22:36
 2/10 anonim ***** válasza:
A mi védőnőnk is az első két hónapban jött két hetente. Utóljára öt hónapos korában jött, de akkor is én hívtam mert kérdéseim voltak a hozzátáplálással kapcsolatban. Most hét hónapos múlt a kislányom és már több mint két hónapja színét se láttuk a védőnőnek, pedig a lépcsőházunkban van egy újszülött baba akihez hetente jár. Mégsem kopog be. De nem is hiányzik.
2008. dec. 5. 22:38
 3/10 A kérdező kommentje:
8 hetesek vagyunk, a gyerekorvos már volt nálunk, amikor kijöttünk a kórházból, a védőnőnek úgy kellett szólni, hogy jöjjön már. De azóta semmi. Próbálom ösztönösen végezni a baba körüli teendőket, de néha jó lenne egy szakember tanácsa. A tanácsadáson mindig rohanás van, ott nem lehet nyugodtan kérdezni. Mit tegyek?
2008. dec. 5. 22:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A védőnők mire kapják a fizetésüket? Tisztelet a kivételnek.
2008. dec. 5. 22:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok,szerintem erre az oldalra nyugodtan írhatsz kérdéseket,mert vannak olyanok akik tapasztaltak és nagyon sokat segíthetnek neked a tanácsaikkal.A védőnővel nem tudsz semmit se csinálni,de az igaz,hogy néha jobb is ha nem megy mert a legtöbbjük csak a könyvekből tanítja a gyereknevelést tisztelet a kivételnek.
2008. dec. 5. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez baj, mert úgy tudom, hogy az első hónapban hetente kéne mennie, aztán fél éves koráig havonta egyszer. Nem tudom hol laksz, talán túl leterhelt. Én falun lakom, hozzám jött rendszeresen, de hát itt kb. 15-20 gyerek születik évente. A székesfehérvári barátnőim mondták, hogy hozzájuk nem jár.

Egyébként sokan panaszkodnak, hogy a védőnő rossz tanácsokat ad, meg mindenbe beleszól. Nálunk szerencsére nagyon jó a védőnő, meg bármikor hívhatom, ha kérdésem van. De az elején én is bosszankodtam, mert bármi bajom volt mindenre azt mondta, hogy tegyem mellre. Aztán rájöttem, hogy nem hülyeség, amit mond, mert attól tényleg mindig megnyugszik. Sok helyen meg egyenesen tiltják, mert hogy állítólag felborul a napirend, meg cicifüggő lesz, bla-bla-bla. De az én kislányom egy nagyon boldog, kiegyensúlyozott baba lett.

Szerintem is ide írj nyugodtan, sok tapasztalt anyukától kaphatsz itt tanácsot. Bár szelektálni tudni kell, mert azért sokan írnak hülyeséget is.

2008. dec. 5. 23:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Hozzank allitolag havonta egyszer fog jonni, de nem szamitok ra, a szomszed anyuka mondta, hogy felejtős.

nem nagyon lepett meg, most, hogy terhes vagyok se erolteti meg magat.. eleg huye idopontokban rendel, kb kethetente tudok hozza menni, ha nem jon kozbe semmi, de altalaban szokott..nagyon lutri ez a védőnő dolog.

2008. dec. 6. 02:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Vecsésen lakunk. Pedig ugy tudom nem árt, ha a anyuka kapcsolata jó a védőnővel. Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, sok hasznos tanáccsal gazdagodtam. köszönöm nektek.
2008. dec. 6. 03:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Hozzánk se jön.Egyszer volt,mikor hazajöttünk a kórházból,azóta mi járunk tanácsadásra.Állítólag nagyon elfoglalt.De őszintén?Nem is bánom.

Esetleg a tanácsadáson megemlíthetnéd neki,hogy segítségre,tanácsra lenne szükséged,nem tudna-e elmenni hozzátok.

2008. dec. 6. 22:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Hozzánk ujabban havonta 1x jön. De minek? Bájosan elcseveg és semmi. Most volt kicsi folt a baba fején, azt mondta kezdődő anyajegy - nem nyugtatott meg elmentünk gyerekorvoshoz és persze hogy koszmó volt. Szoval ennyit a védőnőkről. De remélem vannak jobb tapasztalatok is.
2008. dec. 6. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!