Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeretnék érzelmileg közelebb...

Szeretnék érzelmileg közelebb kerülni a fiamhoz. De mégis hogyan ? (Leginkább fiusapák véleményére lennék kiváncsi! ))

Figyelt kérdés

20hónapos a kisfiam jelenleg. Az anyukával elváltunk még mikor 8hónapos volt a fiam.

De a kapcsolatot ugyan ugy tartjuk ketten,nem voltam hajlandó le mondani rólla!

Szóval heti 3alkalommal lehetek vele és ebben pár órában ell is hozhatom őt magammal. Leginkább az érdekelne hogyan érhetném ell hogy kissé jobban kötödjön hozzám??

Sajnos azt is tapasztaltam hogy az ex feleségem jelenlegi párját jobban kedveli nállam sajnos.

Sőt neki mondja azt hogy apa! Szóval a kérdésemre komoly normális válaszokat kapni.

2021. ápr. 24. 08:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%

8

Csak egy idő után anyuka vagy az új kanja megunja bíróságra mennek és akkor minden második hétvége lesz ebből. Szóval nem valószínű, hogy ebből valaha is egy szoros apa-fiú kapcsolat kialakulhat, főleg úgy hogy ott van neki az új apukája akivel minden nap együtt van.

2021. ápr. 24. 09:17
 12/17 anonim ***** válasza:
97%

Picsogás.... Millió olyan apa van, aki még ennyit se tud együtt tölteni a gyerekkel, hiába élnek együtt, mégis kialakul a kötődés. Ezen nem változtat, hogy van egy másik apafigura is az életében.

Hogy más analógiával éljek: attól hogy az egyik nagyit szereti a gyerek, szeretheti a másikat is és akkor is kialakul mindkettővel a kötődés ha az egyiket hetente, a másikat havonta látja.

A gyerekeknek óriási szívük van és nyitottak. Ha panaszkodás és mutogatás (és fszméregetés helyett: "nem igazság, ő többet lehet vele"), csak a gyerekre koncentrálsz amikor vele vagy, kötódni fog.

2021. ápr. 24. 09:18
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem szeretném ha csak eljatszaná. Azt meg végképp nem szeretném ha csak pénzértfordulnahozzám! Lehetséges hogy naiv vagyok vsgy álom világban élek de ha hozzám fodulna (amiért már büszke és télleg hálás apa lennék)) akkor azért tegye mert tanácsra van szüksége. Vagy épp apai szeretetre! De ez eddig meg sem fordult a fejemben hogy pénzért tenné. :(
2021. ápr. 24. 09:21
 14/17 anonim ***** válasza:
61%

Beszélj az exeddel, hogy téged zavar, hogy az új párját hívja apának.

Téged hogy hív a gyerek?

De, ha jó az új párja akkor akár hagyhatod is. A gyerek legyen az első és lehet "2 apja is". Amikor nagyobb lesz, úgyis megérti mi a helyzet és ki kicsoda.

20 hónapos, vagyis lassan 2 éves lesz. Velük már lehet beszélgetni, közös programokra járni. (Vagyis már nem olyan pici, hogy hónapokba számoljuk az életkorát. 😂)

Menjetek túrázni, vadasparkokba, piknikezni. Olyan helyre, ahol kettesben lehettek és tudtok beszélgetni (most még leginkább te fogsz beszélni hozzá). A játszótér stb. kapcsolatépítés szempontjából nem a legjobb, mert ott játszik magával vagy másokkal is.

A lényeg, hogy legyél vele és legyen közös élményeitek.

2021. ápr. 24. 09:22
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

13

Pedig ebből kb ez a maximum amit ki lehet hozni. Neked folyamatosan bűntudatod lesz, meg próbálod a pénzzel magadhoz édesgetni, a gyerek meg ezt kihasználja. Ez a különélő apák sorsa.

2021. ápr. 24. 09:23
 16/17 anonim ***** válasza:
96%
Semmi gond nincsen ezzel. De most még csak másfél éves, nem fogja fel még a dolgokat. Majd 3 inkább, 4, 5 évesen már érteni fogja, hogy te vagy az apja, nyugodtan hívja a nevelöapját is apának, nagy eséllyel ovis korban, már te leszel az apa, ő meg a géza, mondjuk szerintem az elnevezés teljesen mindegy. A kötődés ki fog alakulni ha heti háromszor együtt vagy vele, de most ne várj tőle sokat, nagyon kicsi, vidd ki a játszótérre, focizzatok, vagy mutass neki erdőt, patakot, állatkertet, más nem kell.
2021. ápr. 24. 09:28
 17/17 anonim ***** válasza:
89%

Az a gond, hogy te azonnali eredményeket vársz, holott a gyereknevelés nem így működik.

Lányom konkrétan majdnem 3 (!) éves volt, mire először kimondta, hogy anya (az apát meg 1 éves kora óta) és kb. ennyi idős volt, amikor először éreztem, hogy engem is szeret, nem csak az apját, holott én szültem, én neveltem, vele voltam 0-24, de a ragaszkodását csak az esténként haza eső apjának mutatta ki. Minden mosolyt ő kapott, letojt ha az apja ott volt. Szerinted?

2021. ápr. 24. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!