4honapos kisfiamon a fule elott arcocskajan, piros hamlo foltok jelentek meg, a kis testen is nehol nagyon szaraz, mi lehet ez?
ekcéma?
off: anyatej allergia? az meg mi? max. valamire allergiás, amit megeszel (pl. tejtermékek, tojás), de nem az anyatejre.....
mosdokrémbe nincs illatanyag, az nem lehet.
babaolajjal kend be, ha elmulik nincs nagy gond. bár ha foltok akkor nem is tudom, inkább nézesd meg dokival. az én lányomnak a térde olyan száraz, babaolajtól elmúlt.szintén 4 hós.
09:53 vagyok. Nem fogalmaztam elég pontosan, mi így jártunk:
" Anyatej közvetítette tehéntejallergia
Anyatejes táplálás ajánlott 4-6 hónapos korig, lehetőség szerint. Célszerű a nagy allergén aktivitású fehérjék ( tej, tojás, tengeri hal, földimogyoró, mogyoró) korlátozása az anya étrendjében.
A szoptató anya megfelelő étkezése mellett is tapasztalhatja csecsemőjén a tehéntejallergiának megfelelő tüneteket. Az anyatejes csecsemők 0,5%-ban fejlődhetnek ki ezek a tünetek, főként hasi görcsök, véres-nyálkás széklet,ekcéma formájában. Azoknál a babáknál, ahol az anyuka is allergiás alkatú nagyobb az esély az anyatej közvetítette tehéntejallergia kialakulására.
Vizsgálatok igazolták azt, hogy a tehéntejből származó fehérjecsoportok már a huszadik terhességi héttől a méhlepényen keresztül eljutnak a magzatba. A terhesség alatt bevezetett tejmentes diéta azonban nem előzte meg a születendő gyermek későbbi tehéntejallergiáját. Az állapotos anya étrendjéből a tejet elhagyni nem szabad, napi 2 dl-ben érdemes korlátozni. Tojásból hasonló megfontolások alapján heti 2darab elegendő, feltételezve természetesen a terhes anya megfelelően összeválogatott étrendjét, egyéb fehérjeforrásait. "
Már hogyne lenne anyatej-allergia!
Szinte szopis babának kijön, hogyhogy nem hallottál róla?
Ez már alap, hogy tudni kell! Bocsika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!