Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feladnátok egy ilyen elektromo...

Feladnátok egy ilyen elektromos pelenkát a babátokra, ha tömeggyártani kezdik? Mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Régebben hallottam, hogy valami amerikai vállalkozó tervezi ilyen "okospelenkák" prototípusát, és ha beválik, akkor tömeggyártani fogják a piacra.

Az a lényege, hogy van egy ilyen szenzor a pelenkában, és ha bepisil vagy bekakil a baba, akkor egyből küldi az üzenetet a szülő okostelójára, valamint orvosilag is elemzi a pisi, kaki összetételét, és ha valami abnormalitást érzékel azt kilistázza.

Egy ultrahangos érzékelő is van a pelusban, ami jelez, ha a baba hólyagja megtelik, ezzel pl. kisebb babáknál megakadályozható a pelenkázás közbeni lepisilés, nagyobbaknál meg a szobatisztaságra szoktatásnál segít, hogy tudja a szülő mikor kell lekapni a pelust és a bilire ültetni a gyereket.

#pelenka #elektromos pelenka #okospelenka
2021. ápr. 18. 20:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%
Őszintén szólva lányomnál jól jött volna egy ilyen. Vur miatt HUTI-ra hajlamos volt, emiatt folyton a gyerek pelenkájában volt az orrom, hogy na ugye nincs szaga a pisinek. Rendszeresen kellett vizeletvizsgálat és még rutinnal is volt hogy órákat kínlódtunk a vizeletgyűjtő stetil zacskóval, mert egyszerűen nem pislit, tartogatta kicsiként is, hiába itattuk.
2021. ápr. 19. 06:45
 12/13 anonim ***** válasza:
68%
Nem. A Pampers nekem teljesen jó. Azon is van egy jelzőcsík ami elszineződik ha bepisil. Lehet látni még jelzőcsík nélkül is ha bepisil a baba vagy bekakil. Szerintem ez ilyen luxuscikk lesz. Meg szerintem az első pisi után senki nem szalad újrapelenkázni.
2021. ápr. 19. 08:33
 13/13 anonim ***** válasza:
19%
Én nem ellenezném magát a technológiát, viszont alapból nem vagyok az eldobhatós pelus híve. Másrészt szerintem elég drága lenne, egy 50 ft-os átlagárú eldobhatós árát vsz. simán megduplázná, ami több évnyi pelenkázással felszorozva már jelentős összeg. A tartós használat helyett inkább azt tudom elképzelni, hogy kezdő szülőknek segíthet, amíg összeszoknak az újszülöttel, vagy valamilyen emésztési/vizelési probléma esetén pár napig használja az ember. Azt nem hiszem, hogy a szobatisztulást képes lenne megkönnyíteni, az egy fejlődési folyamat, ahogy már mások is írták korábban.
2021. ápr. 20. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!