Igen, ez ilyen, meg kell tanulni. Jól teszed ha fizikálisan nem birizgálod. Vannak készítmények, amik segítik a bélműködést, sokféle van, nekünk nem nagyon váltak be, biogaia, édeskömény tea, espumisan, stb. És nagyon jó ha megtanulod a puki tornát, a lábait kell felhúzni a hasához, biztos fent van a neten, nekünk az indította be.
2021. ápr. 15. 10:48
2/16 anonim válasza:
3 hetesnek most alakul ki a bélflórája, borzasztokat pukiznak még és nyilván ez neki sem kellemes. Idővel sokat javul.
2021. ápr. 15. 11:06
3/16 anonim válasza:
Hát én bármit adtam a fiamnak semmivel nem ment könnyebben neki. És mikor már fájt neki nagyon a poci igenis elővettem a szélcsövet. Na nem 3 hetesen mert akkor a kaka még ment. 3 hós volt mikor nem tudta összehangolni az izom munkát. De tényleg csak akkor használtuk amikor már nagyon sírt szegény. Nem lett tőle semmi baja és megtanult kakilni
2021. ápr. 15. 11:07
4/16 anonim válasza:
Én sem akartam, de ha nem tud muszáj swmmi baja nem lett a szélcsőtől hozzátáplálás után minden megoldódott.
2021. ápr. 15. 11:17
5/16 anonim válasza:
Az én kisfiam is ilyen volt. Valamelyest segített az Infacol Espumisan cseppel, de valójában csak az idő hozta meg a megváltást. 3 hónapos koráig tartott.
2021. ápr. 15. 11:52
6/16 anonim válasza:
Sajnos én is úgy gondoltam, hogy meg kell tanulnia, ebből az lett, hogy a végén kúpot kellett használnunk. Utána elkezdtem tornára vinni, és az rengeteget segített. Megmutatták hogyan maszírozzam a kis pocakját, minden nap csináljuk és azóta szép és rendszeres a széklet :)
2021. ápr. 15. 12:45
7/16 anonim válasza:
Mi néha bevetettük a szélcsövet, akkor, amikor már nagyon szenvedett. Jó volt látni a megkönnyebbülését! Nem szokott rá, ügyes, rendszeresen van széklete. 9hónapos.
2021. ápr. 15. 13:15
8/16 A kérdező kommentje:
Egyszer próbáltam a szelcsovet de kozben elkezdett sirni es ez megijesztett. Neztem tornakat de nem sok sikerrel jartunk eddig vele. :( infacolt kezdtük el használni de hatástalan volt. Most a biogaia-t szedjük.
2021. ápr. 15. 13:32
9/16 anonim válasza:
Szélcsőre nem fog rászokni. :) Az első 3 hónapban rengeteget kellett használni sajnos. Utána megtanult magától kakilni. Nálunk is sírt közben általában, de inkább ez, minthogy belesüljön a beleibe a kaki. Biztos nem kellemes érzés...
Nekünk pocakfájásra nagyon bejött a kólikatartás. 2probléma volt vele: rohadt fárasztó és csak addig nyugtatja a babát, amíg így tartod.
Fürdés előtt közvetlenül próbáld meg áttornáztatni, aztán a meleg pancsi után még babaolajjal maszírozd át a hasát az óramutató járásával megegyezően. Néha ez is segített.
Ha szoptatod, akkor igyál sok őszibarack és szilvalevet. :)
Remélem valami segíteni fog.
2021. ápr. 15. 16:21
10/16 anonim válasza:
Előző! Dehogynem lehet rászokni, egyik barátnömmek még 1 évesen se kakilt normálisan a fia, annyira tultolta a szélcsövezést. Szinte soha nem használtam emiatt, tornáztatni kell és nem lesz gond. Egyébként nálunk volt, hogy 5-6 napig nem volt széklete kb. 2 hónaposan, semmit nem kellett csinálni se a védőnő, se a gyerekdoki szerint, normális dolog, nem kell folyton nyektetni a kakálással, meg a szélcsövel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!