Tudnátok nekem keresztneveket ajánlani?
Sziasztok! Igaz, még az elején vagyunk, de kezdünk a párommal kétségbe esni, hogy nem lesz a gyerekünknek keresztneve. Egyszerűen nekünk semmi nem tetszik.
Kritériumaink:
1.) Ne legyen a "100 leggyakoribb" listában. Nem szeretnénk, hogy az óvodában minden második gyereknek ugyanaz legyen a neve.
2.) Nem szeretnénk "nagy magyar vagyok" nevet, mint pl: Botond, Koppány, stb...
3.) Nem szeretnénk "kisebbségi" nevet, pl: Amanda, Dzsesszika, Dzsínó, Eszmeralda, Mirabella, Brendon, stb...
4.) Mamás/ nagypapás nevet sem szeretnénk.
5.) Passzoljon a vezetéknévhez, ami Víg.
Fiú és lány nevet is keresünk.
Köszönjük!
Melinda, Ildikó, Zita
Péter, Gábriel, Márk
volt egy srác az évfolyamomon ugyanezzel a családnévvel, ő Levente volt, tesója Péter.
én egy ilyen rövid keresztnévhez többszótagú keresztnevet választanék. Veronika pl szerintem jól hangzana
Amália, Emese, Veronika
Attila, Vencel
Lázár, Dénes, Kálmán, Márton, Patrik, Viktor
Zsanett, Médea, Vanda, Linda, Szabina, Szandra
Lénárd, Sebestyén, Bertalan
Evelin, Melinda, Noémi
Én is több szótagosat ajánlanék, a rövidek nem passzolnak túl jól ilyen vezetéknévhez.
Mta oldalán lehet válogatni, mi is azt csináltuk.
Anasztázia, Tamara és Veronika jutott eszembe lány nevek közül míg fiú nevek közül nekem is a Sebestyén ugrott be, jó lehetne szerintem még a Barnabás, Flórián..
Szerintem ilyen kriteriumokkal nehéz lesz fiú nevét talalnod, mert ott az első százban benne vannak a konzervatívabb nevek is.
Nekem tetszene a Ferdinánd, Artúr, és nemrég megtetszett a Trisztan, bár ez lehet kicsit extrém.
Lanynev: Cecília, Aurelia,
a 100 leggyakoribb névlistát nem nézem meg, bocsi :)
amik most hirtelen beugranak:
lány:
Evelin, Melinda, Veronika, Petronella (Petra, Roni, Ella, Nelli becenevek mind jók lehetnek :)), Kornélia (Nelli, Lia), Korina, Norina, Julianna (Julcsi), Johanna
fiú:
Kornél, Levente, Sebestyén (Sebi), Ágoston, Bendegúz (Bendi, Bende), Benedek (Beni), Boldizsár (Boldi), Domonkos (Domi), Krisztián, Nimród, Norbert, Roland, Róbert, Vince, Vendel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!