Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hós mellett napi 4 óra...

6 hós mellett napi 4 óra szabadot meg lehet oldani?

Figyelt kérdés

Feleségem kibukott, hogy nem tudja csinálni a régi dolgait. Sokat foglalkozom a gyerekkel, napi 3-4 órát legalább, de a feleségem baja, hogy egyhuzamban nem tud elmenni itthonról meg ha én is vagyok a gyerekkel egyhuzamban 2-3 órákat, akkor is itt van a házban, hallja ahogy sír, oda megy hozzá, meg mondjuk átadom amikor mosdóba kell mennem.

Neki az lenne az ideális, hogy hetente 2-3x kijelölnénk 4 órát, egy délelött vagy délután felváltva, amikor ö elmegy itthonról edzeni, kozmetikushoz, körmöshöz, meginni egy kávét a barátnökkel. Nem tudom hogyan lehetne megoldani ezt a 4 órát egyedül munka mellett? Valami tipp esetleg?

2021. ápr. 7. 10:33
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
83%

Ha nincsenek nagyszülők, és te sem tudsz a munkád miatt ilyen mennyiségben vigyázni a kicsire, akkor csak a bébiszitter a megoldás. Vagy a párodnak kell elfogadnia, hogy kevesebbszer lehet csak egy héten szabad programja.

Anyát én nem ítélném el látatlanban. Nem ismerjük a körülményeket. 6 hónapnyi tömény éjszakázás, alig alvás, nonstop üvöltés és "azt se tudom, hova kapjak" érzés mellett én is azt hittem, megbolondulok, ha nem mehetek már el házon kívül a baba nélkül. Csak, hogy feltöltődjek, vagy kialudjam magam. Azt meg, hogy zavarja a baba állandó jelenléte, lehet, hogy arra érti, hogy abban az időben, míg ő pihenhetne; nem pedig állandóan, a nap minden órájában.

Mi is próbáltuk, hogy otthon vagyok, és x időben apa van a babával, de nem tudtam úgy pihenni, mert akarva-akaratlanul is belefolytam ugyanúgy a dolgokba, vagy, szimplán a sírástól nem tudtam kikapcsolni. Mondjuk hét közben nálunk nem megoldható, hogy eljárjak. Két-három hetente egyszer van a férjem a babával 7-8 órát egyhuzamban, míg én házon kívül vagyok. Engem ez is nagyon feltölt.

Ha ti sem tudjátok gyakran megoldani kérdező, hogy te legyél a babával, lehet, hogy nálatok is megoldás lehetne ez is. Menjen el házon kívülre anyuka ritkábban, de akkor hosszabb időre. (Persze, tudom, az sem mindegy, szoptat-e még. Az én babám 4 hós korától lett tápszeres.)

2021. ápr. 8. 14:41
 22/22 anonim válasza:
69%

Ugyanúgy vagyok mint a feleséged. 7 hónapos a lányom, de konkrétan 1 kezemen meg tudom számolni hányszor tudtam akár csak 1 órára elmenni baba nélkül bárhova.

Baromi frusztráló, főleg hogy én pl csak egyedül tudok feltöltődni. Lásd én megelégednék annyival is ha hetente lenne két szabad órám,házon kívül.

Én sem vagyok kíváncsi más anyukákra, nem akarok pluszban babázni.

Arról nem is beszélve hogy egy idő után frusztráló ha az ember egyetlen 'beszélgetőpartnere' csak visszagügyög/vagy csak a babáról lehet beszélgetni..

Kicsit összeszedetlen lett, bocsánat 😅

Sajnos tanácsot adni nem tudok, csak kitartást kívánni nektek. ❤️

2021. ápr. 9. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!