Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktattátok le a...

Hogyan szoktattátok le a babátokat a ciciről?

Figyelt kérdés
2010. aug. 20. 17:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm beteg lett és olyan gyógyszert kellett szednie ami mellett nem szabadott szoptatnia. Igaz az ő lánya már 2 éves is elmúlt amikor ez történt. Ő elmagyarázta a gyereknek hogy nincs cici, mert anya beteg. Megértette és nem is kéri azóta. Te babád mennyi idős?
2010. aug. 20. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Már csak reggel és este szopott egy évesen, mikor terhes lettem. Örültem, hogy majd így könnyen leszokik, de ő ezt megérezte, és milliószor kérte. El is keseredtem...

De egyik nap már nem adtam neki, és vártam a hisztit, de nem volt. Néha kérte, de könnyű volt elterelni, 4 nap után egyáltalán nem kereste.

2010. aug. 20. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Én rábíztam a fiamra, igazi cicifüggő volt, másfél éves korától nem kínáltam, viszont ha kérte akkor adtam, 22 hósan választotta el magát. Azután mikor már több nap szopiszünet volt és eszébe jutott és kérte, akkor azt mondtam "elfogyott, de csinálhatunk az üvegedbe kakaót ". Ezzel elfogadta, most reggel tejeskávézik, este kakaózik, és mellette mindent jó étvággyal megeszik.
2010. aug. 20. 20:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Egy éves a kisfiam. Sajnos kórházba kell mennem pár napra egy műtét miatt és addig a nagymamánál lesz. Nem tudom, mi a jobb, ha addig leszoktatom, vagy majd a 3 nap után amit a mamánál tölt nem fogja többet kérni? Bár addig már csak pár napom van. Már csak alváshoz kéri este, és éjjel egyszer.
2010. aug. 20. 20:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én másfél évesen vettem el az éjszakai ciciket, mert már nem bírtam (nappal még cicizett reggel, és este 2 éves koráig, de már csak komfortcici volt az.). Én úgy csináltam, hogy 1 héttel előtte szépen elkezdtem neki mondogatni, hogy már nagyfiú, és a zolika már nem kap cicit, mert csak a pici babák ciciznek éjjel, ő meg okos nagyfiú már. És mától a vizes kulacsával fog aludni, és ha szomjas éjjel, abból ihat....stb. És egész jól megértette. Persze az első hét elég kemény volt, akkor hiányolta, de utána többet nem. Ugyanígy volt a nappali. Elkezdtem mondani már előtte napokkal, hogy hamarosan nem lesz cicike, mert elviszik a tejcsit a kisbabáknak, és ő már nem kisbaba, mert ő már finomakat eszik és nagyfiú. Szintén megértette, pár napig nyafizott, de szépen felfogta. Az esti cicit kiváltotta a mesélés, és hogy ő kapcsolja le a villanyt...stb. Reggelente meg összebújtunk még a nagyágyba, amikor felébredt. Szerintem kicsit kevés a 3 nap vagy pár nap hogy kíméletesen elvedd... Esetleg próbáld neki sokat mondani, hogy párat a mamával kell aludnia, mert anya nem lesz otthon, és addig nem lesz cici....stb.

2010. aug. 20. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!