Igen megosztó téma a családban a hozzátáplálás. Van aki szerint ideje lenne bevezetni a maci kávét, joghurtokat, krémtúrót. Én ezzel nem értek egyet.
A védőnő 4 hónapos kortól javasolja a hozzátáplálást almával, szilvával és így szép sorjában. Tápszeres baba egyébként. Így szeretném majd elkezdeni szép fokozatosan.
Tudom mindenki egyéni döntése, de van valami ellenérv a fent felsorolt termékekre? Mert pusztán ha annyit mondok hogy én nem szeretném mert káros a baba egészségére akkor hülyének néznek, és csak azért is szajkózzák.
Tejet 1 éves korig nem adtam a csak tejterméket kb 8 hótól. Édesített szarokat meg még később. Azért nem akarsz adni mert a te gyereked és mindenkinek kuss.
2021. márc. 20. 21:22
12/21 anonim válasza:
Jeszusssss, dehogy. Én még a 4 hónapost is korainak tartom és mindig 5 hó x hétnél kezdtem, ahogy éppen úgy alalkult az étkezésük ( egyik nap kevesebbet evett reggel és gondoltam, h akkor megpróbálok valami kezdő gyümölcsöt). Tejet 2 és fél év után kaptak először
2021. márc. 20. 21:34
13/21 anonim válasza:
Ki az anyja annak a gyereknek?
A hozzátáplálásnak sem meg más kérdésnek sem kell megosztónak lennie, az dönt aki felelős.
Persze nem az hordja majd intolerancia tesztre meg nem ő főzhet neki külön.
Ha a te gyerekekről van szó, arra hallgass, akinek adsz a véleményére és tapasztalatára, ha nem a te gyerekedről van szó, ne dumálj bele.
2021. márc. 20. 22:01
14/21 anonim válasza:
Nehogy hallgass azokra, akik feldolgozott élelmiszert, és azokból is pont az allergiát okozókat akarja adni. Eleve 4 hónap alatt be se vezetjük.
Nagyon remélem, hogy a hátad mögött sem fogják adni, nagyon vigyázz a családoddal!!!!!!!!
2021. márc. 20. 22:03
15/21 anonim válasza:
Mármint el se kezdjük a HT, azután is gyümölcs, zöldség.
2021. márc. 20. 22:04
16/21 anonim válasza:
11 vagyok a nagy fiam 23 éves akkor még nem volt ennyire profi a hozzátáplálás, de neki sem adtam 1 év alatt tejet. Bölcsibe is adtunk ízesített tejtermékeket és az is le lett minimálva 1-2 alkalomra hetente.
2021. márc. 20. 22:24
17/21 anonim válasza:
Cukor két év alatt nem vagy minimális mértékben ajánlott csak. (Ugye van a gyümölcsökben is cukor). Egyébként tapszeres babát se muszaj 4 honaposan elkezdeni. Mi akkor kezdtük, de így utólag azt gondolom, nem lett volna semmi ha csak 6-7 honaposan kezdjük. Csak sajnos az en kisfiam nem volt hajlandó elég tapszert enni és nagyon lassan hízott, uh muszaj volt mással próbálkozni. Egyébként majd natúr joghurt gyümölccsel simán mehet, ha már elértek odáig.
2021. márc. 20. 22:29
18/21 anonim válasza:
Olvass utána esetleg a BLW-nek, mi is ez alapján kezdtük a hozzátáplálást :)
2021. márc. 20. 23:44
19/21 anonim válasza:
A te gyereked. Ha beteg lesz, fájni fog a hasa, allergiás tünetei lesznek, te mehetsz vele orvoshoz és magyarázhatod, hogy valami hulyeseget adtál neki mások tanácsára. Azok a rokonok meg majd mossák kezeket. Ezert senkinek nem tartozol magyarazattal. A te csemeted, te tudod neki, mi a legjobb, ebből ne is engedj. Én ezen sokat veszekszem, az öt hónapos babámnak poénból alkoholt, mogyorót, cukorkat akartak pl adni. Lehet megutaltatom magam velük, de nem érdekel. A gyereknek meg nincs hangja, te képviseled az érdekeit,meg kell védeni a hulyektol.
2021. márc. 21. 06:04
20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is így gondolom hogy az én gyerekem az én felelősségem. Számomra érthetetlen miért is kellene sietni és megtömni minden sz*rral. Később már úgyis azt eszi egész életében amit mi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!