14,5 hós baba ehet már ananászt?
Nyugodtan add neki és nyugodtan turmixold le. Imádom, hogy az ide írogató anyukák bele látnak más babák szájába.
Kedves Előttem író! Hány foga van szerinted a kérdező kislányának? Mondjuk ezt én sem tudom, de találd ki az én fiamnak 11.5 hósan hány foga van már! Neki turmixolhatok még? -- nem, ugye, mert már van elég foga --- bár ez konkrétan kettő, de ennyi erővel ha nem lenne, is elég lenne neki a rágáshoz, ugye?!
Egyébként annyit ehhez a fogtémához hozzáfűznék, hogy a babák nem az első kis fogaikkal rágnak, különben úgy enne minden kisbaba, mint a nyuszik. Az ínyükkel törik össze, zúzzák szét a falatokat.
És bizony az a baba, aki nincs hozzászoktatva a szilárd ételhez, később nagyobb gondokkal fog küzdeni az anyuka, ugyanis a rágó mozdulatokat nem fogja a pici elsajátítani. Kisfiam már 7 hónaposan "rágcsálta" a kenyeret, pedig egyetlen foga sem volt. De eszembe nem jutott volna leturmixolni neki pépesre a kenyeret, a bulátát, a kölesgolyót, a babakekszet, később a babapiskótát... Ezek a kaják pont arra valók, hogy hozzászokjon a darabos ételhez, és 14,5 hónapos korára garantáltan nem lesz problémája a rágással, darabos ételekkel. Abban biztos lehetsz, hogy ő nem fog öklendezni az ilyenektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!