Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hét alatt 130 grammot...

2 hét alatt 130 grammot hízott a fiam 1 hónapos korára. Piszkálnak minket emiatt. Más volt hasonlóképp?

Figyelt kérdés

Nagy súllyal született (4470 g) és 4150 volt talán mikor haza jöttünk. 1 hetesen 4080at mért a védőnő (de szerintem csak az eltérő mérlegek miatt) és 2 hetesen 4130at. Ezután 4 hetesen 4260 gramm.

Tehát 1 hét alatt 50 gramm, majd 2 hét alatt 130 gramm a gyarapodás csak.

Anyatejes, folyton van pisis pelus, kaki kevésbé. Tejem van, bár véges, olyan 15 perc szopi után már szenved hogy lassan jön és el is fárad az evésben.

Ha most a következőkben sem gyarapszik, mi lesz? Ha kapok tápszeres felszólítást, akkor szomorú leszek mert egyrészt örülök hogy végre van tejem, másrészt meg tartok tőle hogy akkor apadni fog a mennyiség...

Tényleg ekkora a baj? Nem csak idő kell?

2021. márc. 17. 22:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Vá bocsánat a hibákért, a telefonom folyton kijavít 🤬
2021. márc. 18. 06:50
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

"ha nem hízik fogadd el, hogy szükség van pótlásra"

Ha kell, kell, DE ne fogadja csak úgy el, márpedig azért ne, mert éhes gyerek sír. Amelyik nem, ott más gond is van a tejen kívül és ha az a gond megszűnik, még simán lehet anyatejes.

Tény, felnő tápszeren is. Egyik gyerekem tápszeres lett. Nála nem sikerült megoldani a gondot segítséggel sem. Elfogadtam, mentünk tovább.

Második gyereknél minden klappolt. Nem volt gond a szájizmaival, nem bukott, jó volt a vákuum, erős volt, nem volt aluszékony, nem sírt, mégse gyarapodott, tápszert nem fogadta el, nem tűnt éhesnek. Nem értettük. Vizelet vizsgálat kiderítette a hutit. Kezelés után megnőtt az étvágya, némi pótlással meg is indult a hízás és utána szépen sikerült 100 % anyatejre visszahozni. Örültem neki.

2021. márc. 18. 08:59
 13/19 anonim ***** válasza:
*kár lett volna a tejért, mivel a tápszer önmagában nem is oldotta volna meg a gondot
2021. márc. 18. 09:00
 14/19 anonim ***** válasza:
52%
#12, nem teljesen értek egyet azzal a válaszolóval, aki ezt írta, de fentebb leírtam az én példám. Most mivel a gyerekem kb sosem sírt (konkrétan az első három hónap alatt hallottam vagy ötször sirni) nem kellett volna sosem megetetni? Ha négy órát vártam se sírt, pedig akkor már evett rendesen mikor mellre tettem. Sőt, éjjel sem kelt sosem üvöltve, hogy éhes, maximum nyöszörgött. A kórházban a születése utáni napon egyáltalán nem tudott szopizni, rossz volt a technikája, másfél napja nem evett már, mikor úgy bekómált, hogy sem én sem a két szobatársam nem tudta felkelteni, próbáltunk már mindent amit javasoltak. Akkor az egyszer kertem pótlást hozzá, amit érdekes módon mikor a csecsemős magához térítette egyből betermelt. Tény, szobatarsam fia folyamat üvöltött, hogy éhes. De erre is írtam, hogy nincs két egyforma baba. Továbbra is tartom, hogy mivel mostanában mindenki a kizárólagos szoptatast meg a minél tovább szoptatast pártolja pláne az egészségügyben, szerintem jelzésértékű, hogy a védőnő már szólt, hogy szerinte valami nem okés. Gyerekorvost és szoptatasi tanácsadót azért még megkérdeznék, ahogy írta előttem valaki.
2021. márc. 18. 09:12
 15/19 anonim ***** válasza:

12 # remélem figyelmesen olvastad amit írtam

Az én gyerekem sem sírt. Beérte a cukrosabb szomjoltóval.. A zsírósabb tápláló tejhez hozzá sem jutott, mert addigra rég aludt.

2021. márc. 18. 09:14
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

14, kevered a szezont a fazonnal.

Persze hogy nem kell megvárni az etetéssel a sírást. A sírás egy kései éhség jel, amit tanácsadók szerint se szabad megvárni, mert addigra a gyerek nyugtalan, nyűgös, rossz technikával próbálkozik, türelmetlen és hamar feladja.

Arról beszéltem, amikor szoptatás ellenére éhes marad a gyerek, azt egészséges esetben jelzi.

15, mivel ahogy írtad, sárga volt a gyereked, ami aluszékonysággal, erőtlenséggel jár. Nem egészséges állapot. Elsőm ilyen volt. A tápszert se ette meg, bealudt.

2021. márc. 18. 09:21
 17/19 anonim ***** válasza:
16# mindhárom gyermekem nagyon minimálisan sárgult csak be. De amúgy ezt nem is írtam. Egyiket sem kellett kék fény alá tenni. 3.gyermekem pedig 1 hét után mikor orvoshoz vittük ő is látta, hogy nem sárga már. A kórházban a csecsemősők is alig tudták megetetni. Mindenki még az orvos szerint sem kellett volna ennyire aluszékonynak lennie mivel a bilirubin szint nem volt olyan magas.. Mindenre megnézték minden negatív volt. 🤷‍♀️
2021. márc. 18. 09:57
 18/19 A kérdező kommentje:

Folyamatosan kattogok ezen a témán.. Nyugtalanít. Ma eddig 2 óránként evett, ami sűrűbb mint korábban, de a szopik ideje megmaradt 10-13 perceseknek. Nálunk picit körülményes az egészségügyi ellátás, azért is a védőnővel egyeztetek, mert nálunk nincs külön gyerekorvos, felnőtt háziorvos van és a gyerekorvos csak bizonyos időközönként jön ki ellátni a gyerekeket, plusz beadni az oltásokat. Most azt beszéltük, hogy jövő hétig még várunk mi lesz, egyen minél többet, én is figyeljek arra hogy igyak-egyek és ha jövő héten sem mutat rendes különbséget a mérleg, akkor az orvoshoz megyünk tanácsért és ha kell vizsgálatért amikor jön (pont jönni fog a jövő héten).

Látom a válaszaitok alapján, hogy ezt a dolgot nem lehet csak úgy fiókba tenni, hogy majd később jobb lesz. Hogy majd behozza. Csak legyen megoldás és derüljön ki hamar.. :/

2021. márc. 18. 13:14
 19/19 A kérdező kommentje:

Ha bárkinek érdekes lehet még a kérdés:

Azóta már dupla annyit hízott 1 hét alatt mint korábban 1 hét leforgása alatt, ami javuló tendencia, de pótlás lett a vége.

Ami viszont kiverte a biztosítékot, hogy kijelentették, hogy nem eszik a fiam.... Mondom de, eszik. Ürül a feszülő mellem, sokat pisil és mérve 90-100 gramm lecsúszik neki már. Azt mondja erre a doki: Az nem igaz. Akkor rossz a mérleg. Ha enne, látszódna. De nem látszódik, ezért BIZTOS nem eszik csak 20-30 grammokat. NEM ESZIK. Eszem megáll. Akkor miből van minden alkalommal duci pisis pelus...????? Hagyjuk is....

Mindenféle beutalót kaptunk a kórházba ha a tápszert nem fogadná el és nem gyarapodna továbbra sem.

2021. márc. 25. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!