Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1,5 ös UHT tejet adtam forralá...

1,5 ös UHT tejet adtam forralás nélkül (akkor bontottam fel) a babámnak.15hónapos. Rosszul tettem?

Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 08:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Bolti tejet nem kell forralni, de az UHT -és tej az a tertós tej. Olyat én nem adnék neki. Egyszerű 2,8-as zacskós vagy dobozos.Az UHT annyi tejet se látott mint a sima 2,8-as vagy 1,5-ös.
2010. aug. 19. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Amúgy még kapja a nestlés junior tejet,szóval vitaminban nincs hiány,ezt inkább csak ugy kóstolásnak adtam,egy kis kakaóval.
2010. aug. 19. 09:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezzel nincs is semmi gond.De kostolásnak se adj UHT-t.Azt még mi sem isszuk.
2010. aug. 19. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Ok,köszi.
2010. aug. 19. 10:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én fél éves kora óta adok neki bolti tejet forralás nélkül és nincs semmi baja tőle.

2010. aug. 19. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Semmi baja nem lesz az UHT egy tejkezelési technológia, az is tej, bár sok "OKOS" úgy gondolja nem mert ezt találta ki a kis buksijával.

Mi az az UHT technológia?

Ultra High Temperature Treated; vagyis ultra magas hőfokon történő hőkezelési módszer, amit ultrapasztőrözésnek is neveznek. A tejet nagyon rövid időre (2-3 másodpercre) felhevítik, nagyjából 135–137 C°-ra. Ezután gyorsan lehűtik, és aszeptikus környezetben aszeptikus csomagolásba töltik. Így az összes mikroorganizmus elpusztul, és a tej szobahőmérsékleten akár 3-6 hónapig is eltartható. Más, aszeptikus módszerrel kezelt élelmiszerek akár 24 hónapig is eltarthatók.


Mi a homogenizálás?

A homogenizálás folyamata során a tejet nagy nyomással átpréselik egy kis résen. Így a tejzsír kis elemekre törik össze, emulgált állapotban marad meg a tejben és nem jön fel a felszínre. A tej homogenizálásának célja, hogy azt azok is könnyebben megemészthessék, akik bél- és emésztőrendszeri problémákkal küzdenek.


Mi az aszeptikus technológia?

Az aszeptikus technológia a 20. század forradalmi találmánya. Ezért a találmányért kapta meg a Tetra Pak 1989-ben, az élelmiszeripari technológia területén az utóbbi ötven év legjelentősebb tudományos felfedezésének járó díjat. 1996-ban az amerikai elnökhelyettes, Al Gore a Tetra Brik Aseptic csomagolásnak - amely a világ legelterjedtebb kartoncsomagolása - az Aszeptikus Csomagolás Folyamatos Fejlődéséért díjat adományozta.


Az aszeptikus csomagolásba töltött élelmiszereket szobahőmérsékleten lehet tárolni (feleslegessé válik a költséges hűtés a szállítás, a rakodás és a raktározás során egyaránt), ráadásul sokkal tovább eltarthatók, mint a pasztőrözött termékek. Az élelmiszereket – az UHT kezelést követően - légmentesen zárt, aszeptikus gyártósorokon töltik a steril dobozokba! Ez az eljárás megbízhatóan elpusztítja a kórokozó baktériumokat és azok csíráit, de az élelmiszer tápértéke, minősége és íze megmarad.

2010. aug. 19. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a kimeritő választ
2010. aug. 19. 12:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!