Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 és fél hónapos kislányom...

10 és fél hónapos kislányom nem mászik. Volt már más is így ezzel?

Figyelt kérdés
8 hónapos korától kúszik, bár féloldalasan, azonban másban nem féloldalas, mindkét kezét, lábát egyforma mértékben használja. Néha négykézláb hintázik, de nem sokszor. Mivel nem mászik, így kiülni sem ült még ki. A gyerekorvos és védőnő szerint nincs probléma, de elküldött azért fejlődésneurológushoz. Volt valaki másnak is hasonló "problémája"? Beindult aztán a mozgásfejlődés?
2021. márc. 17. 11:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Azóta már voltunk fejlődésneurológusnál, ő sem talált semmi problémát, azonban még mindig nem mászik, így én már eléggé aggódom. Valamelyik nap már majdnem kiült négykézláb helyzetből, de azóta sem ismételte meg.

Az az igazság, hogy elég nehezen viselem annak ellenére, hogy a környezetemmel ezt nem érzékeltetem. Igazából az (is) zavar, hogy körülöttem már szinte mindegyik vele egykorú baba mászik, áll, lépeget, sőt jár...

2021. márc. 30. 18:53
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Van olyan baba, amelyik nem mászik, csak kúszik.A lépegetéssel sincs egyáltalán elkésve, sőt... Ne görcsölj ennyire rá.

Lehet, hogy holnap gondol egyet és neki áll mászni, vagy lépegetni. Tudod milyenek, egyik pillanatban a másikra elkezdenek csinálni valamit. A babák nem olvasták a nagykönyvet, hogy mit mikor kellene.

2021. ápr. 3. 14:30
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nyugtatást! 😊
2021. ápr. 3. 19:55
 14/17 anonim ***** válasza:
35%
Egyes vagyok bár nem egészen ertem, miért lettem lepontozva. 1,5 éves lesz nővérem kislánya meg mindig nem indult el, bár már felállt-ugye 1,5 év a “határ” az elindulásra. Neki sincs semmi baja vizsgálat alapján továbbra sem. Szoval ertem, hogy frusztrál, de ne aggódj, ha nincs baj, akkor menni fog. Lehet a maszast kihagyja. Ilyen is van. Ne aggódj.
2021. ápr. 3. 21:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm Neked is, és nem pontoztalak le, hasznosnak értékeltem a hozzászólásod. 😊
2021. ápr. 3. 22:05
 16/17 anonim ***** válasza:
hova kene masszon?
2021. jún. 1. 11:49
 17/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nem egészen értem a kérdést. 😀 Egyébként azóta már mászik, ül, felállt és jelenleg oldalra lépeget kapaszkodva. Lassan, de biztosan haladunk...😀
2021. jún. 1. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!