Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kíváncsiskodhatok, hol szültet...

Kíváncsiskodhatok, hol szültetek, kint lehetett veletek a baba, mit kellett neki bevinni?

Figyelt kérdés
Én Szentesen szültem.A babónak pelust és popsitörlőt vinni kellett. Ruhát nem, de szegénykém néha szörnyen nézett ki, mint egy kis lelenc gyerek:)4 napig voltunk bent.Hajnal 5 és este 9 között kint lehetett velem.Csak vizitre kellett bevinnem.Akkor sem kellett bevinni az újszülött osztályra ha látogató jött.
2010. aug. 18. 22:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

GYőrben szültem.Mikor kitoltak a szülöszobára mellém tették a babát,és csak fürdésnél vitték elkülönben éjjel-nappal velem volt-fárasztó volt nagyon.

Pelust adtak,de ki kellett pótolni.Ruhát is adtak rá,de vihettél sajátot,és abban is lehetett.

3 napot voltunk benn,örültem,hogy végre eljöhettünk,mert itthon a párom segítségével tudtam pihenni is.

2010. aug. 18. 22:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Miskolcon szültem, csak fürdetni vitték el a babákat - iszonyú fárasztó volt, amikor már ötödik napja felváltva üvöltött valamelyik pici...

Mindent adtak, ruhát is, azt a borzalmas angolpólyát amit sosem bírtam rendesen visszaadni rá pelenkázás után.

2010. aug. 18. 22:36
 3/13 anonim ***** válasza:
Bp-en, a szt. istvánban szültem. a szülés napjával számolva a 4. napon jöhettünk haza. a kisbabám a születésétől fogva velem lehetett, egy percre sem vitték el tőlem. Fürdeni is én vittem. Mindent vinni kellett neki, kivéve a pelust, krémeket, köldökápolót, popsitörlőt, ilyesmiket. saját ruhában voltunk mindketten.
2010. aug. 18. 22:53
 4/13 anonim ***** válasza:
Nagykanizsa:Szülés után pár perc gyönyörködés után elvitték majd 2 óra múlva újra hozták...csak etetésre adták ki fél óra múlva ha még nem vittem vissza már jöttek érte.Egy hetet voltunk bent mert egy kis szívzörejt halottak (kiderült,hogy semmi komoly).Férjemet nagyon megviselte,hogy egy héten keresztül csak üvegen keresztül nézhette őt pár percig mert max 3 perc után már kezdtek grimaszkodni a nővérkék,hogy ott kell állnia a babával a kezébe.Egyébként csak haza hozós ruhát kellet vinni mert még a haza útra is adtak rá tiszta pelust. Nagyon rossz volt,hogy nem lehetett állandóan velem viszont nagyon nagyon kipihentem magam és max energiával vittük őt haza.A következő babámat másik kórházba szülöm ahol állandóan velem lehet..mivel második baba lesz könnyebb helyzetbe leszek.
2010. aug. 19. 00:36
 5/13 anonim ***** válasza:
KEcskeméten szültem, és mivel császárral született, így csak a 3. napon mehettünk baba-mama szobába. Egész nap velem volt, mindent adtak. Éjszakára felvitték a csecsemő osztályra, de maradhatott volna éjszakára is, de így tudtam egy kicsit aludni. 5 napot voltam bent. Elvileg senki nem jöhetett volna be a szobába, nálunk azért megfordultak néhányan, és így a férjem is kezébe vehette a gyerekét. Kaptunk érte egy kis leszidást, de azt kibírtuk:-)
2010. aug. 19. 07:03
 6/13 anonim ***** válasza:

Debrecenben a klinikán szültem. 2 éve lassan.

a szülés után nekem szobára lehetett menni a babát kb. egy jó fél óra múlva hozták utánnam.

nem tudtam úgymond semmit a viszonyokról úgyhogy mindent vittem de nem bántam meg mert igy megtanultam öltöztetni - a kising nem jött be.-

egész nap velem lehetett a babám és a szobában fürdették mérték őket a dokik is oda jöttek a babákat vizitelni.

4 napig voltunk bennt de nekünk utolsó nap még volt egy ultrahang igy 5 napig.

2010. aug. 19. 07:16
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is Debrecenben a Klinikán szültem májusban.Mivel sokáig vartak,igy egyből amint kész lettem megkaptam a babát,este 23kor,és reggelig mellettem volt,az őrzőben,akkor vitték el,vagy 2 órára,és mire lekerültem az osztályra ott kaptam vissza.Pelenkát adnak napi 5db-ot,mondjuk én vittem is be magammal,illetve popsitörlőt kellett bevinni.Kisruhát adnak,de nekem a sajátjában volt,igaz nagy volt rá,mert 56-os ruhát vittem és 49cm volt a gyerek:-))Mondjuk a kórháziban se nézett volna ki jobban:-)Mi is 5 napig voltunk bent,mert besárgult így 2 napot rá kellett húzni sajna,amúgy 3.nap mehettünk volna haza,mert dobálták ki az anyukákat.
2010. aug. 19. 07:26
 8/13 anonim ***** válasza:
ÁEK.Szülés után azonnal megkaptam a babát,csak fürdeni vitték el.Az őrzőben töltött 2 óra alatt is velünk volt.Az osztályon is csak a vizsgálatokra vitték el.Pelenkát és popsitörlőt kellett bevinni.49cm volt amikor született 50-es ruhákat adtak rá ami nem lógott.
2010. aug. 19. 08:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Esztergom, bababarát kórház. Első nap még külön van a baba, hagy pihenjen az anyuka, de utána éjjel-nappal veled van. Délelőtt egyszer elviszik őket a vizit idejére, és egyszer délután fürdetni. Pelust és popsitörlőt kellett vinni, ruhát adtak, de azt a szörnyű angolpólyát senki nem bírta rendesen feladni rájuk :) Látogató nem jöhet a szobába, az előtérbe lehet hozzájuk kimenni, de a babát csak üveg mögül nézhetik. Illetve van egy családi szoba, ahová látogatás idejére a családok egyenként bemehetnek a babával együtt egy rövid időre. Mi császár után 4. napon jöhettünk haza.
2010. aug. 19. 08:40
 10/13 anonim ***** válasza:

Dél-pestiben szültem 2009 szeptemberében. Pelust, popsitörlőt, textilpelenkát kellett bevinni. És hiába vittem rendes ruhát neki, csak az ottaniba lehetett, és tényleg mint a lelencgyerek, úgy nézett ki benne. Állandóan a nyakukba csúszott a ruha. A szülésznő meg ahogy megigazította rajta, a gyerek lábánál fogva felemelte, a feje lógott a levegőben, és meghúzta a ruhát. Azt hittem, rosszul leszek.

Reggel 7-kor hozták a picurokat, ott voltak nálunk egy órát, majd elvitték, méricskélés, fürdetés 10-ig, akkor kaptuk vissza, és este fél 11, 11-ig voltak nálunk. Én nem bántam ezt, mert legalább éjszaka lehetett pihenni.

Egyébként ha látogató volt, akkor visszavittük az osztályra, vagy a kis toligában kivittük az üvegajtóhoz megmutatni (ott viszont olyan huzat volt, hogy csak két percre mutattam meg mindenkinek). Apát egyszer - talán a harmadik napon - behívtam, hogy lépjen már be az ajtón, és fogja már meg a kisfiát, mert a bentlétünk alatt csak a szülés estéjén foghatta meg két percre.

De nagyon örültem, amikor végre hazaengedtek minket. :)

2010. aug. 19. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!