Nehezebb a babával mint gondoltam. Más is könnyebbnek hitte a babás életét szülés előtt?
Nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz kisbabával.
Hasfajós is ráadásul.
A tesómnak vannak gyerekei akikre sokszor vigyáztam , de nem tűnt nehéznek.
Most ráadásul a vírus miatt segítsegem sincs..
Nem, pontosan tudtam, hogy mit vállalok. Fiatal koromban voltam babysitterkedni, már egészen kis babánál is, meg volt, hogy a házimunkákban segítettem. Szóval pontosan tudtam, milyen egy babával. Ezért vállaltam csak akkor a gyereket, amikor már nagyon úgy éreztem, hogy jöhet. A férjem már hamarabb is szeretett volna,de ő is tudta, hogy ezt elsősorban nekem kell nagyon akarni, tehát kivárta.
Így nem is volt gond. Bár segítségem nem volt sose, és volt nehézség bőven, nem éreztem nehéznek a dolgokat, nagyon élveztem a babázást.
Én a szakmámból adódóan sejtettem, hogy nagyjából mire számítsak.(Csecsemő és gyermekápoló vagyok)
Eleinte azt hittem, hogy sokkal-sokkal könnyebb, aztán elkezdtem dolgozni, akkor úgy voltam vele, hogy nem tudom, hogy mi a fenét fogok csinálni, ha egyszer saját babám lesz..(De hát nyilván egy beteg gyerek másképp viselkedik, mint egy makk egészséges..)
Aztán szerencsére egy nagyon nyugis babát adott a sors, így szuper volt minden, boldogan bele is vágtunk a tesó projektbe.. :D Csak azzal nem számoltunk, hogy másodjára duplán áld meg a sors. Így történt, hogy a nyugis gyerek mellé kaptunk egy nyugis babát meg egy kisördögöt.. Azok a hisztik, amiket képes levágni, néha csak ámulok bámulok, hogy biztos-e hogy az enyém.. Aztán édesanyám hamar megnyugtat, hogy én ugyanilyen voltam.. Szóval valószínűleg a két nyugis lett elcserélve!! :D (Na jó, nem, csak az apjukra ütöttek)
A gyerek refluxos lett, be is fulladt tobbszor, mentot is hivtam ra, kivizsgalasok, nekem dieta, csontsovany vagyok, o kis golyo. Sokat olvastam, sok sorsot "lattam" es arra jutottam h
-ha 5honapig alszik a mellkasomon minden ejjel, akkor az meg mindig jobb, mint akinek 1evig.
-ha sokat bukik, meg mindig szerencsesek vagyunk h nincs veres szeklet hozza vagy nem marja fel a torkat.
- Ha szoptatashoz csak 10fele kajat ehetek osszesen, meg mindig jobb mintha tapszerrol tapszerre vandorolnank es adnam melle a suritot,savlekotot stbstbstb.
Szerencses vagyok meg igy is es naprol napra jobb. Nem, nem erre szamitottam, bar 3.gyerkoc igy boven akad a masik kettovel is teendo, emellett uj helyre koltoztunk, egyszerre dobozolok itt kifele es takaritom a regit. Soha nem ulok boldogan teat szurcsolgetve es az alvo gyerekemet nezve, de annyi oromet boldogsagot hoz az egesz csaladnak ez a torpe h banom is en az ejszakai 6x szoptatast is, az alultaplaltsagot vagy h csak kezben alszik es a hazimunka, fozes mindig egy nagy rohanas ket alvas kozt, ez csak egy elethelyzet ami valtozik.
Most epp ezt dobta a gep. Egeszsegesek vagyunk, minden mast elviselunk.
Es ezzel a hozzaallassal mar annyi mindent tuleltem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!