Mikor mondtátok el a baba nevét (szülés előtt/után) ?
Figyelt kérdés
Akik úgy döntöttek, csak szülés után, volt belőle sértődés?2020. nov. 16. 19:04
1/10 anonim válasza:
Mi elmondtuk, amint lehetett tudni a nemét. Mi is azon szólítottuk, amikor beszéltünk hozzá (még feleségem pocakjában).
2/10 anonim válasza:
Az első gyereknél csak 32. héten tudtuk meg a német, utána nem sokkal mondtuk el a nevét.
A második gyereknél csak a születése után.
Nem izgatott hogy megsertodnek. Nem volt kedvem másodjára is az agycunamikat hallgatni a szép nevekről. Meg hogy amit mi választunk azt csufolni fogják ugyis...
Amúgy mi azt mondtuk végig hogy még nem döntöttük el a neveket, születés után még már nem izgatott úgy senkit, hogy beleszóljon.
3/10 anonim válasza:
Az elsőnél 18. hét után mikor megtudtuk a nemét, így 2in1 meglepi volt. A másodiknál csak a két nevet tudtuk, a neme születéskor derült ki.
4/10 anonim válasza:
15 hetesen már 100%.ra tudtuk hogy kislány... Már aznap este tudtuk hogy is fogják hívni és semeddig nem tutkoltuk... miért is kellene. Ha úgy került szóba a téma mondtuk...
5/10 anonim válasza:
Miután megszülettek.
Nem tudok róla hogy lett volna sértődés
6/10 anonim válasza:
A lányunknak elég későre sikerül nevet találni, úgy a 34-35. hét környékén. De akkor el is mondtuk. Most várjuk a kisöcsit, nálam már akkor tudtuk, mi lesz a neve, amikor kiderült a neme, mert az édesapja nevét kapja. Úgyhogy ezt már a 12. héttől elmondtuk.
7/10 anonim válasza:
Miután megszülettek. Későn is döntöttünk, anyósomékat nagyon bántotta, mindenki más aranyos és izgatott volt.
8/10 anonim válasza:
Csak miután megszületett. Volt, akinek nem tetszett, de én úgy voltam vele, hogy mindig mindent elmondok róla, a neve had legyen titok a születéséig.
9/10 anonim válasza:
Na, figyelj, hogyha kötekedős a család, akkor nem kell mindenkinek elmondani; elég csak a legjobb barátoknak; vagy akár nekik sem kell; de mondjuk ha pl valami annyira rosszértelemben furcsa, hogy nagyon-nagyon könnyen csúfolható, és nagyon könnyen céltáblává válhatna tőle a gyerek; akkor pl egy legjobb-barát el tudhatja mondani, hogy rászól, hogy "Figyi, nem lesz jó; én nem adnám"azt a nevet tehát pl. Valaki pedig amúgy theát pont a kötekedések miatt titkolja , amíg meg nem születik; de mondjuk kötekedős családtaggal, akivel nem szeretik egymást; nem is tudom, miért tartják a kapcsolatot; miért nem teszik ki az életükből, hogy soha többet nem beszélnek többet. De mondjuk, hogyha pl nem kötekedősen kritizálós valaki;csak óvatosan, kedvesen , finoman jelzi, felhívja a figyelmet, hogy adott név nem lesz jó, mert pl nagyon hasonlít a... Stb; tehát az úgy már okés, de ha konkrétan megkérdőjelez, és semmibenéz titeket, hogy ti nem tudtok rendesen dönteni, és pocsék a név, és ez megalapozatlan, akkor meg; na, nemtom, mit kezdtem el írni,d e azzal meg tehát aki nem véleményez, hanem direktbe kötekszik, érdemes lehet megszakítani a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!