Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen olajat tehetek fél...

Milyen olajat tehetek fél éves babám gabonapépjeibe? Bioboltban vett hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj jó?

Figyelt kérdés
A dobozon rajta van, hogy ha csak gyümölccsel vegyítem, egy fél evőkanál csíra - vagy repceolajat kell tenni bele, gondolom a zsírban oldodó vitaminok miatt. A fent említett szerintetek jó?
2010. aug. 18. 12:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Tökéletes! A kukoricacsíra olaj az egyik legfinomabb olaj, főleg a hidegen sajtolt. Mondjuk én csak a főzelékbe tettem ilyet a főzés végén, hogy ne bomoljanak el a benne lévő anyagok, de a gabonapépbe is jó, valóban a zsírban oldódó vitaminok miatt. A fél evőkanál viszont sok, elég egy kiskanálnyi is. Ja! Nem tudom, mióta tart nálatok a hozzátáplálás, de az olajat inkább csak 8 hónapos kortól szokták ajánlani...
2010. aug. 18. 12:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Egy bő hónapja kezdtünk gyümivel, házikészítésű zöldségfőzelékkel, ezekbe nem tettem még zsiradékot, de evett már üveges bébikaját is, abba viszont van. Eddig a gabonapépet olaj nélkül adtam, de pont a vitaminok és a használati útmutató miatt gondoltam egy kicsit tenni bele. Ha kihagyom, az sem gond? Bár úgy vettem észre, hogy akkor egy kissé ragadós... Ma adtam Neki először, egy kiskanálnyit.
2010. aug. 18. 12:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Annyira célszerű odafigyelni, hogy hidegen sajtolt legyen
2010. aug. 18. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!