Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet összefüggés a fogak...

Lehet összefüggés a fogak kibújása és az emésztőszerv érettsége között?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy azt javasolják, 6 hónapos korig csak anyatejet kapjon a baba. De van-e arra valami tudományos elmélet, esetleg tapasztalat, hogy ahogy az első fogacskák kibújnak, akkor a baba szervezete már érett lehet a szilárd táplálékra. Az igény szerinti szoptatásra sokszor a természeti népeket hozzák példának, hogy ott nincsen órá, meg cumisüveg, meg tápszer. Ezt továbbgondolva szilárd táplálékot is akkor kapnak azok a babák, amikor van mivel megrágniuk, nem?

Az én fiam február 20-án lesz 6 hónapos. Nem tudom elképzelni, hogy 21-én reggel úgy ébred, hogy ő már érett a szilárd ételre, 20-án meg még nem volt. Bocs ha hosszú voltam. Nektek mi a véleményetek?

2008. dec. 3. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Jó gondolat!

Szerintem van összefüggés. Én örültem hogy nem 3 hónaposan bujtak ki az első fogak csak 7 hósan igy legalább nyugodtan tudtunk szopizni.

2008. dec. 3. 19:39
 2/6 A kérdező kommentje:
azért is gondoltam erre, mert minden baba más ütemben fejlődik, van akinek 5 hónaposan kijön az első foga, van akinek csak 8 hónaposan. És ha így nézzük pont ilyen változóan érhet meg a szervezetük is a szilárd táplálékra. Legközelebb megkérdezem a védőnőt.
2008. dec. 3. 19:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
De fog es foginy fejlettseg nelkul hogyan tudna szilard etelt enni? Mert mondjuk azert 6 honaposan, amikor szoktatni kell a babat az etelekhez, mar fejlettebb a foginjuk, mint amikor megszuletnek. Es igen, van osszefugges, hiszen a gyomrukat tagitani kell. Ezert van, hogy az elejen nagyon keveset szopiznak, 3 orankent esznek (jo esetben), es kesobb mar ritkabban ehesek, hiszen tagabb a gyomruk, egy etkezesnel tobbet tudnak enni.
2008. dec. 3. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én azt olvastam valahol, hogy igenis van kapcsolat. Viszont ismerek egy kislányt, aki 1 éves, és még nincs foga. Akkor ő csak anyatejet kaphat? Nem lesz vitamin és ásványi anyag hiánya?
2008. dec. 3. 21:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Az 1 eves kislany akit ismersz, cumisuvegbol, poharbol kap edes cukros uditoket, teakat? Talan azert nincs meg foga. Ha csak vizet iszik, akkor mas problema van, de sajnos nagyon sokan 6 honapos kortol cukros dolgokkal etetik, itatjak a babat, ami nagyon nagyon karos a fog injanak.
2008. dec. 3. 22:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Nem tudom mit adnak a kislánynak, de azt olvastam, hogy vannak esetek, hogy 1 éves korig nem bújik ki a fogacska, és ez nem kóros. Egyébként elég kicsike, fejletlen gyerek.
2008. dec. 4. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!