Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek autista a gyermeke,...

Akinek autista a gyermeke, mikor derült ki vagy mikor kezdett gyanús lenne, mikortól volt úgymond egyértelmű?

Figyelt kérdés
A mikortól-t úgy értem, hogy a gyermek mennyi idős korában
2021. márc. 1. 13:36
 1/9 anonim ***** válasza:
98%
Már 1 éves kora előtt mondogattam, hogy furcsa, de javaslatot a diagnózisra csak 2 évesen kaptunk és most várjuk, hogy bejussunk valamelyik alapítványhoz/kórházba.
2021. márc. 1. 13:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 1-es, megkérdezhetem mi alapján gyanakodtatok? Milyen jelek, tünetek voltak?
2021. márc. 1. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A fél éves státuszon a "hallgat a nevére" nem volt rá igaz, illetve a szemkontaktust sem igazán tartotta. (nem az egyes vagyok). 2,5 évesen már egyértelmű volt, hogy van valami gond, valószínű volt az autizmus, de csak 4,5 évesen jutottunk el addig, hogy kimondták.
2021. márc. 1. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Babaként annyira nem volt vészes. Többemberes baba volt, a hozzátáplálás sehogyan sem ment, furcsán gőgicsélt, szinte mindenkitől félt. Ezek nem valami kirívó tünetek (elvégre volt szemkontaktust, hallgatott a nevére, megértette, ha kértünk tőle valamit) egyszerűen csak ránézésre is látszott, hogy máshogy viselkedik/mozog, mint a többi baba. Aztán 1 és 1,5 éves kora között minden rendben ment (kivéve a kaja), elkezdett mutogatni, szavakat használni, de 1,5 éves korában mintha mindent kitöröltek volna a memóriájából. Félt a gyerekektől, a szilárd étel sehogy sem ment neki, nem beszélt, olyan volt, mintha hónapokat fejlődött volna vissza.

Most 2 éves, nem beszél, ha kérjük, hogy mutasson rá valamire, nem mutat, az evés még most is rémesen megy (nagyon kevés dolgot hajlandó megenni, baja van a szilárd étellel, az új ízekkel), mostmár próbál barátkozni, nyitni, de furcsán játszik, a játékokat nem rendeltetésszerűen használja, vannak neki furcsa mozdulatai és rugalmatlan (ha a fejébe vesz valamit, akkor csak iszonyatos hiszti kíséretében tudjuk kizökkenteni)

Szóval nálunk egyenlőre még nincsenek tipikus auti tünetek, de ha összességében figyeled a gyereket, akkor egyértelműen baj van.

(bár én nem írom alá, hogy akkor a gáz, mint amit a gyógypedagógus gondol rólunk)

2021. márc. 1. 17:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves 3 as!

2,5 évesen mik voltak ami miatt egyértelmű volt?

2021. márc. 1. 19:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Elso, amugy amit leirtal az alapjan azert nem tunik kifejezetten autistanak a gyerkoc
2021. márc. 1. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Fél évesen hallgatnia kéne a nevére? Az enyém 8 hós de nem is tudom elképzelni hogy a nevére hallgasson, egyáltalán miben nyilvánul ez meg? Ha hozzá szólok néha idefordul, de függetlenül attól, hogy a nevét mondom-e vagy bármilyen más szót.
2021. márc. 2. 06:31
 8/9 anonim ***** válasza:

A nevére hallgat: odafordul és érdeklődik, tehát tudja, hogy hozzá beszélsz/róla van szó.

#1 vagyok, ezért is írtam, hogy a lányomnak kevés a tipikus auti tünete, azokat is idővel kinövi, szóval nem biztos, hogy jó a diagnózis, de az tuti, hogy valami probléma van nála. A ped. szakszolgálatnál voltak meredek kérdések, amikre nyilván hibapontot kaptunk. de nem hiszem, hogy egy két évesnek tudnia KELL egyedül (segítség nélkül) öltözni/vetkőzni, cipőt húzni, ollót használni, stb. Nyilván vannak ügyes gyerekek, akik ilyen korban már tudják ezeket teljesíteni, de van olyan egészséges is, akik nem.

Vagy pl arra mondták, hogy autista, hogy a macskánkat a nevén nevezni és nem azt mondja, hogy cica. Hiába bizonygattam, hogy a többi macskát nem hívja Cirminek, tehát tisztában van vele, hogy az adott név a mi macskánkra vonatkozni, hibapontot kaptunk, mert a saját kis kitalált szókészletét használja. Könyörgöm, nem hívhatja elefántnak azt a szerencsétlen állatot, ha mi is Cirmiként beszélünk róla.

Vagy nem volt elég egyértelműen kedvenc játéka. Mert kérdezték, hogy mit szeret játszani, hát most épp mindent: tornyot építeni, rajzolni, labdázni, fogócskázni, de ezek nem jók, mert konkrétan valamit meg kellett volna nevezni.

2021. márc. 2. 08:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Milyen idős a gyermeked?Milyen tünetei vannak?

2021. márc. 2. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!