Mikor vittétek a kisbabát a nagyihoz?
1 hete született meg az első babánk, és apuka már nagyon szeretné vinni a családjához. Én még korainak érzem, de látom rajta hogy rosszul esik neki. Mindig mondja, hogy talán hétvégén. Hiába mondom neki, hogy nem garantálom, én sem vagyok még a toppon, meg a picinek is szerintem nagyon korai.
Sajnálom, mert az én anyukámmal lakunk, és szerintem ez neki szarul esik, hogy az ő szülei meg még csak egyszer látták. Ti mikor vittétek át először a nagyikhoz a babát?
10!
Kb tavaly április óta van a járvány jelen Magyarországon. Ha akkor született volna a gyereked, akkor hamarosan egy éves lesz és még nem látták a nagyszülők....
Én megértem a férjem, gondold el, neked hogy esne, ha te unokája a másik nagyszülőknél laknak, ők ott lehetnének vele, babusgathatnák, te meg mindig csak amolyan másodlagos nagyszülőknél lehetnél. Feltehetően így is a te szüleidet fogja jobban szeretni a kisbaba, ami érthetően nagyon fájni a másik nagyszülőpárosnak, szóval szerintem ez esetben igenis illik nektek/neked kicsit jobban belevonni őket az unoka életébe.
Én amúgy saját szülőkkel nem tartom a kapcsolatot, de anyósomékat nagyon szeretem, ő volt itt szülés után, és az egyhetes picivel simán elmentünk hozzájuk (15 km-re laknak), akkor jöttek a sógornőmék is megnézni.
Mással ennyi idősen nem találkozott, mert nyilván mindenki más ráér, de azért a nagyszülőktől nem fosztanám meg. Esetleg, ha úgy érzed, te még nem mennek, felhívhatnád az anyósod, hogy még nem mozdulnál ki, de meghívnátok őket hétvégén 2-3 órára unokázni. Biztos jól esne neki tőled. És nyilván anyukádat kérd meg, hogy hagyja a másik nagyit kibontakozni, hadd pelenkázza át ő, ha szeretné.
Azt gondolom, ha alapvetően normálisak a férjem szülei, akkor érdemes éreztetni velük, hogy ők is ugyanolyan nagyszülei a picinek. Ez az én véleményem.
Anyóst mar az első héten, a kéresünk ellenére ideette a penész.
Hozzá mi kb fiam 1éves korában mentünk, nem jó a viszony.
Anyáékhoz kb 1 hónaposan. Velük sem túl felhőtlen a kapcsolat.
Látták anyósék, mikor haza jöttünk a kórházból, akkor este már jöttek is megnézni, és direkt mondtuk nekik, hogy bármikor nagyon szívesen látjuk őket, jöjjenek nyugodtan mindig nyitva az ajtó. Eszemben sincs "eltiltani" tőlük a picit, és páromat is teljes mértékben megértem, hogy rosszul esik neki, hogy az ő szülei ritkábban látják. Viszont ebben a vírusos időszakban nem értem, hogy miért egy frissen először szült nőnek és egy egyhetes csecsemőnek kéne mászkálni, miért nem tudnak ők bejönni. Nincsenek messze, talán 5 km. Nem mondom, hogy nem akarom vinni a picit, de még én sem jöttem helyre, nagyon nehéz szülés volt meg hát azért mégiscsak bele kell még rázódni a dolgokba, első gyerek.
5ös...pont ez miatt vannak kételyeim a korai csavargást illetően, remélem már minden rendben veled!
Szia. Anyuékhoz 2hét után (10házra laknak). Anyósék most jönnek először (1hós múlt a fiam). Első körbe lányom tartottam szem előtt, hogy szokja meg, ne legyen féltékeny etc (6éves múlt). Anno lányomnál kijöttünk kórházból szombaton, vasárnap jöttek (anyós nem akart olyan hamar, de mondtam nyugodtan). Most én is mondtam várjunk, és nem csak lányom miatt. Másodsorban fiammal repedtem (gátmetszésre nem volt esély, idő), külső belső varratok, 2hétig még fél oldalasan sem tudtam ülni, az ételt is állva ettem. Éjjel fiam kel, férjem nem zargatom, mert 12ben dolgozik és pihenjen azért.
Vinni meg majd fél éves kora után, de most nem ott alvósra megyünk. Lányom őszi őt tavasszal, mikor jó idő volt akkor vittük először. Najd nyáron valamikor, bár most itt a covid mizériában meg vagyok lőve... Fiam kis súlyal született (normál időben), anyós krónikus .. férjem simán lehet hordozó (tele vannak covidossal)...
Én ilyen pici babát nem vittem még senkihez. Milyen dolog ez.
Mondd meg nyugodtan a férjednek, hogy ilyenkor még a család jár a babához és nem fordítva! Az is csak mértékkel, nem való ott ücsörögni órákat, mikor újszülött van a háznál, kivéve ha segíteni mennek. Ledőlnél, fürdenél, vagy ellátják a babát.
Három hátizsákkal, babaággyal menjetek vagy mi?? Minden cucca otthon van, őt még nagyon el kell látni.
Egyébként nem is való vinni, főleg ennyire picit. Az első hat hét otthon, max séta, ha szép az idő. Neked is kell a regenerálódás, világodat se tudod most...
Főleg ilyen járványhelyzetben!
Nem is értem, ezt hogy gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!