Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az anyáknak van nehezebb...

Az anyáknak van nehezebb élete vagy az apának?

Figyelt kérdés
Érvelő fogalmazást kell írni hogy kinek a nehezebb az élete az anyának vagy az apának. Én az anyát választottam és kéne írni 3 kifejtett érvet de nem jut eszembe semmi. Segítsetek SŰRGŐS!!!!

2021. febr. 23. 10:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
#7: az anya is leléphet. Válás esetén meg lehet 50-50% is akár.
2021. febr. 23. 12:20
 12/15 anonim ***** válasza:
95%

Miért lett lepontozva a válaszom, hogy ez családfüggő?

Mert nem így van? Lehet erre egy pontos mindenkire illő választ adni?

Van olyan család,ahol az apa megszakad, napi 14-16 órákat dolgozik, anya meg otthon ül 1-2 gyerekkel, sőt olyat is ismerek ahol anya nem dolgozik de a gyerek már ovis sulis, tehát otthon sincs egész nap a gyerek sem, apa meg dolgozik látástól mikulásig, hát ott szerintem az apának nehezebb.

Van olyan, ahol meg az apa kihasználja a nőt, olyat is ismerek, ahol a nő volt a családfenntartó anyagilag is de még mellé intézi a 3 gyereket meg a háztartást is mert apa leginkább hereverézni szeret.

2021. febr. 23. 12:45
 13/15 anonim ***** válasza:
89%

Az anyáknak. Az anya hordja ki a gyereket és viseli el a terhesség minden velejáróját, majd ő is szüli meg a gyereket, adott esetben ő szoptatja. Az anya teste változik meg. Az anya "vonja ki magát a forgalomból", adja fel a munkáját és ezzel valamennyire kiszolgáltatottá is válik, később pedig ezerszer nehezebb lesz ismét munkát vállalnia, karrierről nem is beszélve. Valamint ez egyúttal hatással van a szociális életedre is, elég sokan érzik magukat magányosnak és "bezárva" anyaként. Általában az anya marad otthon a gyerekkel, ezért elég sokáig ő gondozza a gyereket. Az apák a legtöbbször maximum besegítenek, de csak a legritkább esetben vállalnak ugyanakkora részt a gyerek gondozásában, nevelésében vagy akár a háztartásban. Az anya ugye foglalkozik a gyerekkel, a háztartással, valaki dolgozik is és mindemellett nőnek is kell lennie. Rengeteg elvárást támaszt a társadalom és a környezet (pl. rokonok, ismerősök, munkatársak stb.) az anyákkal kapcsolatban, mert ne hagyd el magad és gyorsan nyerd vissza a szülés előtti formád, öltözz csinosan, a férjed szemében maradj nő, járj edzeni, járj fodrászhoz stb., de közben lásd el a gyereket, etesd, fejleszd, játssz vele stb., de menj is vissza majd dolgozni, hogy pénzt keress és tudj dolgozni a szakmádban/de ne menj vissza mert akkor milyen anya vagy stb., dolgozz és közben természetesen a gyerek ne legyen beteg, ne vegyél ki miatta szabadságot, ne késs el miatta a munkából egy percet sem stb., stb., stb.... Természetesen alapszabály, hogy mindenki mindent tud és emiatt mindenkitől hallgathatod a kéretlen jó tanácsokat, ajánlatokat, javallatokat, bölcsességeket stb. és egyszerre lehetsz ősanya és szaranya.

Mindeközben a férfiak legtöbbször ugyanúgy élik tovább az életüket, csak este megfürdetik a gyereket, játszanak vele pár órát, néha rájuk bízzák a gyereket, néha felkelnek hozzájuk stb., de egyértelműen kevesebb nehézséggel kell szembenézniük.

2021. febr. 23. 12:53
 14/15 anonim ***** válasza:
75%

Én is a #3-assal és a #10essel értek egyet. Ennek nem versenynek kellene lennie, nem strigulázni kéne meg mártírkodni hogy kinek mennyire nehéz, hanem a két szülőnek csapatként megoldani, hogy hogyan lehet könnyebb.

Persze, a férjem nem tudta volna kihordani helyettem a gyereket, de a várandósság minden lépésénél velem volt, ő vitt hozott minden időpontra, órákat várt a kocsiban, mert a jelenlegi helyzetben be sem jöhetett; ő rohangált gyógyszertárba ha nekem fájt valami, meg úgy általában, amit tudott, mindent elintézett, hogy nekem minél könnyebb terhességem legyen.

Nem volt könnyű a terhesség de neki sem lehetett könnyű, hogy a saját dolgán kívül még engem is körülugrált. Eszembe nem jutna azt mondani, hogy bezzeg nekem mennyivel nehezebb volt.

2021. febr. 23. 13:50
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
#13-assal maximálisan egyetértek!!
2021. febr. 23. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!