Ha semelyik lázcsillapító sem viszi le a gyerekem lázát mit csináljak?
Anniyra sajnálom szegénykémet. 2napja szinte folyamatosan lázas. 38-39 között. Germicid kúp sz..-t sem ér. Nurofen se sokat. Most kipróbáltam a panadolt, de már másfél órája. Nem megy le 38 alá.
Hűtőfürdő, vizes türcsi...semmi nem viszi le.
Nekem a gyerekeimnek is magas 39-40 fokos lázuk szokott lenni.Mi is a cataflan cseppet használjuk,mert még az algopiryn sem viszi-vitte le nekik sosem a lázukat!
De én úgy tudom hogy a cataflan csepp csak 1 éves kor után adható!
Én kb.1,5-2éves koruktól adtam nekik,előtte panadol babyt használtunk!
Szia!
Szerintem a 3 napos láz lehet. Akkor van az, hogy semmi nem viszi le a lázat. Ha a 3. lázas nap után kiütéses lesz a babád, akkor az volt.
Máskor mikor lázas volt lement a láza gyógyszerekkel?
38 fok, vagy azalatt nem kell(én nem szoktam) csillapítani, csak ha fáj is valamije.
Nekünk egyszer volt, hogy 39.8-ról nem tudtam neki megmozdítani lefelé, semennyire. Ügyeleten kapott demalgonil inj-t, attól sem ment le, semmit. Akkor jött a drasztikus megoldás. GYerek meztelenre vetkőz, nagylepedő hideg vízbe beáztat, kicsavar. Apuka megfogja szétterítve a lepedőt, gyereket beleteszem, belecsavarom, apuka ölében, gyerek ordít, plusz rácsavarok egy szárazat is, hogy ne legyen minden csurom víz.
Ez levitte neki 37.5-re. Kb fél percig ordított benne, de akkor azt mondtam, hogy inkább te ordítsál gyerek, mint én, hogyha valami bajod lesz...
De ismétlem, 38-nál ez, illetve a hűtőfürdő felesleges. 3 napos láz lesz sztem, az szokott megállni 38 körül, és nem mozdul 3 napig.
Gyors gyógyulást kívánok nektek!
Nagyon köszönöm a válaszokat. 3 rágófoga bújt ki most egymás utánjában, úgy h észere sem vettük. Most ez a lázas állapot (fenékben mérve)38.3-39.2-ig terjed.Rengeteget iszik, és az étvágya is kitűnő. A kaki kissé bűzös, de ennyi sziruptól meg kúptól már kinek nem lenne az.
Én is a 3 napos lázra gyanakszom. Viszont nem tudom milyen a lázkiütés?Hol figyeljem??? Most meleg van ugye, vannak rajta kisebb gócokban melegkiütések. De a combjára ma még a dokinő is fölfigyelt...de aztán hagyta. Nem tudom, nem e attól lázas, h megcsípte valami. De szerintem az melegkiütés. Vagy a láz hozta ki?
Ja azt elfelejtettem írni, h sajnos ő mindig amikor beteg lesz előtte belázasodik. De rá 1 napra kijönnek az okok, h miért is beteg...pl köhög, folyik az orra stb.
Olyankor is nagy nehezen megy le a láza.És szinte mindig 3 napig tart. 1.nap türhető, 2.nap iszonyatos, 3.nap múlófélben. 4.napon már csak hőemi.
Szal, nagyon nehéz lehúzni a lázát nemcsak most, hanem ált.-ban mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!