Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha semelyik lázcsillapító sem...

Ha semelyik lázcsillapító sem viszi le a gyerekem lázát mit csináljak?

Figyelt kérdés

Anniyra sajnálom szegénykémet. 2napja szinte folyamatosan lázas. 38-39 között. Germicid kúp sz..-t sem ér. Nurofen se sokat. Most kipróbáltam a panadolt, de már másfél órája. Nem megy le 38 alá.

Hűtőfürdő, vizes türcsi...semmi nem viszi le.

2010. aug. 17. 16:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

Nekem a gyerekeimnek is magas 39-40 fokos lázuk szokott lenni.Mi is a cataflan cseppet használjuk,mert még az algopiryn sem viszi-vitte le nekik sosem a lázukat!

De én úgy tudom hogy a cataflan csepp csak 1 éves kor után adható!

Én kb.1,5-2éves koruktól adtam nekik,előtte panadol babyt használtunk!

2010. aug. 17. 18:58
 12/17 A kérdező kommentje:
A leányzóm(6 éves) izomfájdamakra kapott Cataflam cseppeket, van is itthon, de kisfiam még csak 11 hónapos. Neki még nem lehet.
2010. aug. 17. 19:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Nálunk Panadol szirup vagy Mexalen kúp.Ha 1 órán belül nem csinál semmit a gyógyszer én ezt teszem:ha alszik közben 1 textil pelenka szoba hőmérsékletű vízben áztatva,ez a testére-rá száraz pelus.Ha átmelegedett csere,amíg magas a hője.Ha ébren van 38-39 fokos vízbe rakom(legalább a derekáig érjen) és a lábánál fokozatosan hűtöm hideg vízzel kb 35 °-ig.Ezután vékony száraz ruhát kap.Nem szabad nagyon betakarni sem.Nálunk 3 hétig volt ilyen lázas hullámzása,majd kijött 1 rágó foga.Sok folyadékot kell adni neki.
2010. aug. 17. 19:33
 14/17 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Szerintem a 3 napos láz lehet. Akkor van az, hogy semmi nem viszi le a lázat. Ha a 3. lázas nap után kiütéses lesz a babád, akkor az volt.

Máskor mikor lázas volt lement a láza gyógyszerekkel?

2010. aug. 17. 20:41
 15/17 anonim ***** válasza:
75%

38 fok, vagy azalatt nem kell(én nem szoktam) csillapítani, csak ha fáj is valamije.

Nekünk egyszer volt, hogy 39.8-ról nem tudtam neki megmozdítani lefelé, semennyire. Ügyeleten kapott demalgonil inj-t, attól sem ment le, semmit. Akkor jött a drasztikus megoldás. GYerek meztelenre vetkőz, nagylepedő hideg vízbe beáztat, kicsavar. Apuka megfogja szétterítve a lepedőt, gyereket beleteszem, belecsavarom, apuka ölében, gyerek ordít, plusz rácsavarok egy szárazat is, hogy ne legyen minden csurom víz.

Ez levitte neki 37.5-re. Kb fél percig ordított benne, de akkor azt mondtam, hogy inkább te ordítsál gyerek, mint én, hogyha valami bajod lesz...

De ismétlem, 38-nál ez, illetve a hűtőfürdő felesleges. 3 napos láz lesz sztem, az szokott megállni 38 körül, és nem mozdul 3 napig.

Gyors gyógyulást kívánok nektek!

2010. aug. 17. 22:46
 16/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. 3 rágófoga bújt ki most egymás utánjában, úgy h észere sem vettük. Most ez a lázas állapot (fenékben mérve)38.3-39.2-ig terjed.Rengeteget iszik, és az étvágya is kitűnő. A kaki kissé bűzös, de ennyi sziruptól meg kúptól már kinek nem lenne az.

Én is a 3 napos lázra gyanakszom. Viszont nem tudom milyen a lázkiütés?Hol figyeljem??? Most meleg van ugye, vannak rajta kisebb gócokban melegkiütések. De a combjára ma még a dokinő is fölfigyelt...de aztán hagyta. Nem tudom, nem e attól lázas, h megcsípte valami. De szerintem az melegkiütés. Vagy a láz hozta ki?

2010. aug. 17. 23:00
 17/17 A kérdező kommentje:

Ja azt elfelejtettem írni, h sajnos ő mindig amikor beteg lesz előtte belázasodik. De rá 1 napra kijönnek az okok, h miért is beteg...pl köhög, folyik az orra stb.

Olyankor is nagy nehezen megy le a láza.És szinte mindig 3 napig tart. 1.nap türhető, 2.nap iszonyatos, 3.nap múlófélben. 4.napon már csak hőemi.

Szal, nagyon nehéz lehúzni a lázát nemcsak most, hanem ált.-ban mindig.

2010. aug. 17. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!