Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szabad egy önállóan ülni nem...

Szabad egy önállóan ülni nem tudó babát ikeás etetőszékbe rakni?

Figyelt kérdés

5 hónapos a babája az egyik rokonomnak és nemrég kezdték a hozzátáplálást. Vettek egy ikeás etetőszéket és már abba ültetve eteti a babát, úgy hogy még kúszni sem tud csak forogni. Szóval az önálló üléstől elég messze van. Találkoztam az anyósával a lánynak, aki nagyban újságolja, hogy kapott a gyerek etetőszéket és milyen jó, hogy már abban tudják etetni. Kérdeztem, hogy szabad olyan fajtába ültetni? Mert én úgy tudom, hogy amíg nem tud ülni csak dönthetőben "ülhet". A válasz az volt, hogy ennyitől nem lesz semmi baja. Nem tudom, hogy ez mennyire tesz jót, hogy már így ültetik a babát. Szóljak nekik finoman, vagy nem akkora tragédia?

Bár az apukának már egyszer megjegyeztem, hogy nem biztos, hogy jó a 3 hónapos gyereknek, ha a combjára ültetve lovacskázik vele az meg nyeklik össze vissza. Aztán csak vonogatta a vállát és ugyan úgy csinálta tovább. Szóval nem sok foganatja volt a dolognak...

2021. febr. 18. 23:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
9. 1-es vagyok. Igazából nem tudom. Vannak szürke zonas kérdések amikben a szakemberek sem értenek egyet, azt gondolom ott van helye a szülői “szerintem”-nek (pl a gyerekcipők kapcsan mondanak mindent és az ellenkezőjét magyar és külföldi szakemberek, hozzataplalast is 200 felekeppen lehet csinálni, a legtöbb esetben csak a pár tiltolistas dologra kell nagyon figyelni, mint mez, so és cukor mennyisegek pl). De azért vannak nagyon egyértelmű és logikus dolgok, amik a gerinccel kapcsolatosak. Teljesen egyértelmű, hogy egy gyenge gerinc, ami mellett az izmok meg nem támasztanak, károsodni fog ha erőltetik az ülést/állást. Ebben meg ha keresel se fogsz olyan cikket találni ami ellent mondana. Innentől kezdve ha valaki mégis csinálja az valamiert direkt és csak azért is. Persze egyszer rá lehet kérdezni, hogy tudja e, de az esetek 99%-ban tudja. És mégis 🤷🏼‍♀️
2021. febr. 20. 09:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!