Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik zöldésg széklet lazító,...

Melyik zöldésg széklet lazító, hajtó? Cukkini, tök, cékla, stb?

Figyelt kérdés
Mióta elkzedtük a hozzátáplálást 6 hónapos kisfiam nagyon nehezen kakil.
2010. aug. 17. 08:20
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Szia! Zöldségekről nincs tapasztalatom, hogy melyik lenne széklet lazító, denekünk a körte bevált. Mind a bébiételes, mind pedig a rendes körte reszelve. Nálunk amikor bevágta nem sokára meg is lett az "eredménye". Próbáltam a szilvát is, de nálunk semmi.
2010. aug. 17. 09:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Nallunk csak ugy lett lazabb a szeklete ha sok vizet itattam vele az etkezesek kozott. Maskent kis kemeny nyuszi bogyokat kakilt. Vettem neki egy csoros poharat es etkezesek kozott tobbszor megkinaltam vizzel. Egyebkent azt eszrevettem, hogy nallunk is a korte egy picit lazitja de csak akkor ha enyhen megparolva adom neki, ha nyersen reszelem le akkor nem.
2010. aug. 17. 09:30
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Csípem amikor nem a kérdésre érkezik válasz. Jó hogy nem azt írják, hogy azt nem tudom de ma reggel jó nagyot kaksiztam:))

Mind 3 zöldség széklet lazító hatású, magas rostanyag tartalommal. Ami hirtelen eszembe jut, hogy hasfogó az a répa.

2010. aug. 19. 13:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Alapvetően lazítja a székletet a barack, a frissen facsart narancslé, paradicsom. Nagyon sok zöldség fogja a székletet. Az almát mondják a semlegesnek, mert az ha kell fog, ha nem lazít. Talán ezért is célszerű ezzel kezdeni a hozzátáplálást.
2010. aug. 19. 14:52
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. aug. 19. 17:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Zöldségek közül a paradicsom mindenképp, a cékla az valakinél hajt, nálunk fog. És nálunk a sóska hajt, másnál semleges.
2010. aug. 19. 19:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Sütőtök is hajtó hatású!
2010. aug. 19. 20:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Én már csak azzal egészíteném ki, hogy hozzá kell szoknia még a kis szervezetének az új ételhez, ezért az elején nagyon sok babának nehezen megy a kaki. 1-2 hónap és már simán fog menni. Addig tényleg jobb a lazítókat adni, ill. sok-sok víz mellé.
2010. aug. 19. 21:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! Cukkíni hasfogó!!!Hasmenésre sok doki javasolja. Tök, sütőtök széklet lazító de nem hashajtó. Cékla semleges. Répa,burgonya,rizs hasfogó, paradicsom lazító,hajtó.

Mindenképpen itasd sokat, ahogy már írták narancslevet, őszilevet,sárgabarack levet vízzel higítva. Nálunk csak a natúr joghurt bevezetése segített, majdnem 7hónaposan, orvosi javaslatra.

2010. aug. 20. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!