Mekkora plusz költséget jelent havonta a 0-3 éves gyermeketek a családi kasszában?
Ne haragudj, 10-es, mivel beszélsz? Nem az a kérdező vagyok, akit belinkeltél. Fura, ha a gyerekvállalás kategóriában több embert is érdekelnek ilyen jellegű kérdések?
Nem tudom, milyen kell szétoffolni a kérdéseket.
Nem számoltam még össze, de átlag havi 30-50 körül gondolnám. Nyilván vannak olyan hónapok, amikor többet költünk, van amikor kevesebbet.
Mi ruhát főleg újat veszünk, de pl lidl-ben nagyon jó áron tudnak lenni. Játékot ritkán veszünk.
8-as ok,hogy a mosi nem kerül pénzbe használat közben, de a kezdő szett elég drága mulatság, pláne ha nem sikerül eltalálni a megfelelő típust,nem?
Amúgy pont a tegnapi kapcsán kezdtem el töprengeni, nálunk 10 hónapos, vacsira azt eszi,mint mi, a heti bevásárlás 2x annyiba kerül. Tavaly télen napi max 4 órát ment a fűtés, mert úgysem voltunk itthon,mert dolgoztunk,most hidegebb napokon egész nap megy. Mosni heti 3 adagot mostam 1 nap alatt, most 3 naponta 2 adagot. (Áram+mosószer megint sokkal több,puszi tavaly a gyerekszobában teregettem, most sokat megy a szárítógép is) szóval nem direktben költünk rá sokat, hanem így rejtve. Plusz nem mellékes,hogy a bevétel is alacsonyabb.
Ruhákat kaptunk párat rokonoktol, de én inkább akciókat vadászok, ha valahol leárazás van, akkor megveszem. Most 80-as méretet hord, de már a következő méretből is sok meg van, H&M-bol veszem a legtöbbet, de Aldi, Lidl is jókat árul szerintem. Szerintem is reális az 50-60
A múlthónap pl:
-Rotavírus oltás 18000 Ft
- Neisvac 300 Ft
- A dokinéni nem ingyen oltja persze ez plusz 4000 Ft
- Havi pelenka adag 12000 Ft
- Havi popsitörlő adag 4000 Ft
- Sudocream 3000 Ft
- Kinőtte a ruháit ezért plusz 30000 a hónapban.
Persze nem minden hónap ilyen drasztikus. Ha nem kell ruha vagy oltás akkor havi 30000 körül állunk meg. És mellette van egy nagy lányunk is egy iskolás. Neki is mindig kell valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!